

“Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında bugün yapılacak olan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısı öncesi siyasi trafikte önemli bir gelişme yaşandı.
CHP İmralı Kararını Açıkladı! Temsilci Göndermeyecek!
CHP, İmralı’ya yapılması planlanan ziyarete üye vermeyeceğini duyurdu. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, partisinin İmralı’ya temsilci göndermeyeceğini açıkladı.
Ana Gündem: İmralı Ziyareti
TBMM’de kurulan komisyonun bugünkü toplantısının ana gündem maddesi, İmralı’ya yapılacak olası ziyaret. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, toplantının kapalı gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin bir oylama yapılacağını ifade etmişti.
CHP: “İmralı'ya Gitmeme Kararı Aldık”
Dünkü toplantının ardından kararını netleştiren CHP, sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, şu açıklamayı yaptı:
“İmralı'ya gidişin konuşulduğu bir toplantının milletimizden gizlenerek yapılması doğru değildir. Bu nedenle İmralı’ya temsilci göndermeme kararı aldık. Komisyonda kalmaya devam edeceğiz. Partimiz bu ülkeye barışı getirecektir.”
CHP, kararın ardından komisyon toplantı salonundan ayrıldı.
AK Parti’den Yeşil Işık
İmralı ziyaretine en net destek veren parti AK Parti oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ziyaret önerisini olumlu karşıladıklarını belirterek:
“Oylama olursa olumlu oy vereceğiz.” açıklamasında bulunmuştu.
MHP: “Adaya Ben Gideceğim”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise toplantı öncesi dikkat çeken bir çıkış yaptı. Yıldız, oylamanın açık yapılması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Açık oylama yapılmalı, nitelikli çoğunluk aranmaz. CHP'nin kararına saygı duyuyoruz ancak oy birliğiyle karar çıkmasını isteriz. CHP olmasa da adaya gidilecek. MHP adına İmralı’ya ben gideceğim.”
Yıldız’ın bu açıklaması, komisyonun alacağı kararın seyri açısından önemli bir mesaj olarak değerlendirildi.
DEM Parti Temsilcisini Belirledi
DEM Parti ise olası ziyaret için heyet temsilcisini netleştirdi. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, şu bilgiyi paylaştı:
“Gülistan Kılıç Koçyiğit bizi temsilen o heyette yer alacak. Ana muhalefet partisinin de süreçte yer almasını isteriz. Aksi takdirde bu, çözümsüzlük ya da barış korkusu olarak algılanır.”
Bugünkü toplantının ardından komisyonun İmralı ziyaretiyle ilgili nihai kararını açıklaması bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





