Reklam
Reklam

Camide eğitim gerilimi! İmam hastanelik oldu!

Camide eğitim gerilimi! İmam hastanelik oldu!
Haber Ajansı - İHA

Camide eğitim gerilimi! İmam hastanelik oldu...Isparta’da bir camide çocuklara müezzinlik öğretilmesi sırasında yaşanan tartışma, namaz sonrası yumruklu saldırıya dönüştü.

Camide eğitim gerilimi! İmam hastanelik oldu!

Cami imamı Yasin Veli Doğan, bir vatandaşın saldırısına uğradığını belirterek darp raporu aldı ve şikâyetçi oldu.

Olay, Isparta’da bulunan Yılmazlar Camii’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık iki ay önce ibadete açılan camide, çocukları camiye alıştırmak ve müezzinlik öğretmek amacıyla yapılan uygulama nedeniyle son günlerde gerginlik yaşanmaya başladı. Cami imamı Yasin Veli Doğan ile caminin yapım sürecinde gönüllü olarak görev alan bir vatandaş arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığı öğrenildi.

İddiaya göre, pazar akşam namazı sırasında çocuklara müezzinlik öğretilirken, küçük yaştaki bir çocuğun heyecanlanması üzerine mikrofonu elinden alınarak başka bir çocuğa verilmesi ortamda gerginliğe neden oldu. İmam Doğan, bu müdahaleye karşı çıktığını ve çocukların cesaretlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gerginliğin ertesi gün büyüdüğü ve pazartesi sabahı namazın ardından saldırıya dönüştüğü öne sürüldü. İmam Yasin Veli Doğan, cübbesini çıkardığı sırada daha önce de tartışma yaşadığı bir kişinin bağırarak hakaret ettiğini, ardından yumruklu saldırıda bulunarak gözünden darbe aldığını iddia etti. Olayın ardından 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Hastaneye kaldırılan Doğan’ın darp raporu aldığı ve saldırgan hakkında şikâyetçi olduğu bildirildi.

“Rahatsız olan camiden ayrılabilir”

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan İmam Yasin Veli Doğan, söz konusu kişiyle başlangıçta iyi ilişkiler içinde olduklarını ancak son dönemde anlaşmazlıkların arttığını belirtti. Doğan, camide Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uyguladığı derslerin namaz öncesi veya sonrasında kısa süreli olarak yapıldığını ifade ederek, “Bu dersleri uygulamamız gerekiyor. Ancak sürekli ‘sohbetleri kısa kes, cemaat azalır’ gibi eleştirilerle karşılaştım. Oysa cemaatten olumlu dönüşler alıyorduk. Rahatsız olan, dinlemek istemeyen camiden ayrılabilir” dedi.

Caminin giriş bölümünün gençlik merkezi olarak düzenlenmesine de itiraz edildiğini söyleyen Doğan, gençleri ve çocukları camiye çekmek amacıyla bu alanı oluşturduklarını, buna rağmen sürekli müdahalelerle karşılaştığını dile getirdi.

“Çocuklardan biri kekemeydi ama çok güzel okudu”

Olay günü yaşananları da anlatan Doğan, çocuklara koro halinde müezzinlik öğrettiklerini belirterek, “Çocuklarımızdan biri biraz küçüktü ve heyecanlıydı. Sıra kendisine gelince umutlandı. Mikrofonun elinden alınması onu çok etkiledi. Sonrasında tekrar mikrofonu verdik ve çok güzel okudu. Kekeme olan bir kardeşimiz de vardı, o da son derece başarılıydı. Namazdan sonra cemaatimize çocukların okutulması gerektiğini söyledim” ifadelerini kullandı.

“Yumruğu gözüme attı”

Saldırı anını da anlatan Doğan, namaz sonrası cübbesini çıkardığı sırada sözlü tartışmanın büyüdüğünü belirtti. Doğan, “Bana bağırarak ‘akşam bizim arkamızdan konuşmuşsun’ dedi. Sakin kalmaya çalıştım ama çocukların müezzinlik yapmaya devam edeceğini söyleyince yumruğu gözüme vurdu. Kendimi savunmak zorunda kaldım. Gözümün altı çok ağrıyordu, ambulans çağırdım ve darp raporu aldım. Şikâyetçi oldum” dedi.

Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı öğrenilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Yaşanan olay, camilerde çocukların ibadete katılımı ve eğitimi konusundaki hassasiyetleri yeniden gündeme taşıdı.

Isparta, camide olay, imam darp iddiası, müezzinlik tartışması, çocuklara müezzinlik, camide şiddet, Yılmazlar Camii, adli soruşturma, din görevlisi, toplumsal tartışma

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555