Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Bu illerde yaşayan öğrenciler başvursun! 38 bin TL karşılıksız eğitim desteği verilecek!

Bu illerde yaşayan öğrenciler başvursun! 38 bin TL karşılıksız eğitim desteği verilecek!

blank
versa
blank
Haber Merkezi

Depremden etkilenen illerde özel okulda öğrenim gören öğrencilere sağlanan eğitim desteği, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında da devam edecek.

Bu illerde yaşayan öğrenciler başvursun! 38 bin TL karşılıksız eğitim desteği verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hangi iller kapsama giriyor?
Program kapsamında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya’nın tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet eden öğrenciler destekten yararlanabilecek. Destek, ilkokuldan liseye kadar belirli sınıf kademelerini kapsayacak.

Destek tutarları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi için ilkokul 3 ve 4. sınıflarda 33 bin 264 TL, ortaokul 7 ve 8. sınıflar ile lise 11 ve 12. sınıflarda ise 38 bin 880 TL ödeme yapılacak. Daha önce ödemeden yararlanan ve öğrenim gördüğü kademeyi tamamlamamış öğrenciler de yeni dönemde destek alabilecek.

Amacı eğitimde kesintisizliği sağlamak
Ödemeler, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Uygulamanın amacı, deprem bölgesinde eğitim gören öğrencilerin öğrenimlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555