


Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesapları hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Boykot çağrısına destek vermişti! İmamoğlu'nun sosyal medya hesapları için erişim engeli başvurusu yapıldı!
İmamoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı boykot çağrısına destek verdiği paylaşımının ardından, sosyal medya hesaplarının erişime engellenmesi talebiyle yargıya başvuruldu.
Avukat Burak Bekiroğlu, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabının Türkiye’den erişime kapatılmasını talep etti. Bekiroğlu, başvurusunda İmamoğlu’nun cezaevinden talimat vererek sosyal medya hesabını üçüncü kişilere kullandırdığını ve bu hesap üzerinden “ekonomiyi sekteye uğratmaya teşebbüs” niteliğinde boykot çağrısı yaptığını iddia etti.
Bekiroğlu ayrıca, yapılan paylaşımların halkı yanıltıcı bilgiyle yönlendirme ve yargı erki üzerinde baskı oluşturma amacı taşıdığını öne sürdü. Bu nedenle, yargılamanın selameti açısından söz konusu sosyal medya hesabının yargılama sonuna kadar erişime kapatılması gerektiğini savundu.
İmamoğlu'nun sosyal medya hesabında yayımlanan ve tartışmalara yol açan mesajda şu ifadeler yer almıştı:
“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ‘BOYKOT’ çağrısını destekliyorum. Milyonlarca vatandaşımızı disiplinle, özveriyle boykot sürecine dahil olmaya davet ediyorum… Medya ve iş dünyası için seçim yapma vakti gelmiştir; ya bir kişinin güdümünde yola devam edecek ve boykotun sert etkilerini görecekler ya da bizler gibi milletin yanında hizalanacaklar.”
Başvurunun ardından İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.
(Haber Merkezi)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler