
AK Parti ilimizde 16 ilçede tüm kongrelerini tamamladı. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılımıyla Aralık ayında yapılması planlanan il kongresine çevrildi.
AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu'dan Görevi Bırakma Sinyali mi?
AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu kongre süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bizim için en önemli mesele AK Parti´nin, Recep Tayyip Erdoğan´ın gücünü devam ettirmektir. Vazife verirlerse vazifemizi yaparız” dedi.
Yapılacak il kongresinden görevine devam etmeyeceği konusunda genel merkezin kararını beklediklerini söyleyen Aksu, “Bizlere bir vazife verilir.
O vazifeyi olduğumuz yerde en iyi şekilde yapıp başka vazifelere karışmamak gibi bir hassasiyetimiz var. Bizlerde şuanda genel başkanımızın takdirleriyle, teşkilat başkanlarımızın öneriyle il başkanlığı görevini yürütüyoruz.
Bizler Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bu işe devam edin derlerse biz devam ederiz. Devam etmeyeceksiniz derlerse ne vazife verirlerse onu yaparız. Bizim için en önemli mesele AK Parti´nin, Recep Tayyip Erdoğan´ın gücünü devam ettirmektir.
Vazife verirlerse vazifemizi yaparız. Bizim görüşümüz olmaz. Genel merkezimizin değerlendirdiği belli kıstaslar var. Onların belli ölçüleri vardır. Bir değerlendirme yapılır.
Cumhurbaşkanımıza sunarlar. Cumhurbaşkanımız değerlendirir karar verir. Biz karar neyse onu öper başımıza koyarız. 3 milletvekilimiz, belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve teşkilat üyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız var.
Genel merkezimiz bunları değerlendirir görüş alır ve bir karar verir. Biz adayız, değiliz diyemeyiz. Biz bu konuda tamamen genel merkeze teslim olmuşuz. Onlar ne ön görür, Cumhurbaşkanımız ne emrederse biz oradayız. Biz davaya küsmeyiz. Bize ne vazife verirlerse sorgulamayız. Genel merkezimizin takdirini bekliyoruz” diye konuştu.
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




