
Bir yumurtayla başlayan merak biyoloji müzesine dönüştü.. Sivas’ta 72 yaşındaki emekli biyoloji öğretmeni Ertuğrul Bostancı, çocukluk yıllarında yaşadığı ilginç bir olayla başlayan biyoloji tutkusunu yıllar sonra bir eğitim mirasına dönüştürdü.
Bir yumurtayla başlayan merak biyoloji müzesine dönüştü!
Görev yaptığı Sivas Atatürk Anadolu Lisesi’nin koridor ve duvarlarını, dünyanın dört bir yanından topladığı yaklaşık 500 parçalık koleksiyonla donatan Bostancı, okulu adeta bir biyoloji müzesine çevirdi.
Biyolojiye olan ilgisinin küçük yaşlara dayandığını anlatan Ertuğrul Bostancı, yolda bulduğu bir yumurtayı cebine koymasıyla her şeyin başladığını belirtti. Bir süre sonra cebinden gelen hareketlilik üzerine yumurtanın çatladığını ve içinden kertenkele çıktığını fark eden Bostancı, bu olayın hayatında bir dönüm noktası olduğunu söyledi. O günden sonra doğaya ve canlılara olan merakı giderek artan Bostancı, bu ilgisini mesleğine taşıyarak biyoloji öğretmeni oldu.
Yıllar boyunca Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından böcekler, yılanlar, mercanlar, deniz yıldızları, salyangozlar ve çeşitli fosilleri toplayan Bostancı, emekli olmadan önce bu zengin koleksiyonu görev yaptığı okulda sergilemeye başladı. Yaklaşık 500 farklı canlı örneğinden oluşan koleksiyon, öğrencilerin ders kitaplarının ötesinde canlıları yakından tanımasına imkân sağlıyor.
Koridorlardan geçen öğrenciler, sergilenen örneklerin yanındaki bilgilendirme notlarını inceleyerek canlı türleri hakkında bilgi edinirken, bu ortam birçok öğrencinin biyolojiye olan ilgisini de artırıyor. Bostancı, yıllar süren emeğiyle oluşturduğu bu koleksiyonun, okulda kalıcı bir eğitim mirası olarak yaşamaya devam etmesini istediğini ifade etti.
- sınıf öğrencisi Berat Ege Değirmenci ise okulun içinde böyle bir müze bulunmasının kendilerinde büyük merak uyandırdığını belirterek, “Daha önce hiç görmediğim deniz canlılarını burada tanıdım. Öğretmenimizin emeği gerçekten takdire şayan” dedi.
Sivas, biyoloji, Ertuğrul Bostancı, Atatürk Anadolu Lisesi, eğitim, okul müzesi, öğretmen, doğa bilimi
Sivas'ta 72 yaşındaki emekli biyoloji öğretmeni, çocukluk yıllarında yaşadığı ilginç bir olayla başlayan biyoloji merakını mesleğe dönüştürdü. Biyoloji öğretmeni, görev yaptığı Atatürk Anadolu Lisesi'nin duvarlarını dünyanın dört bir yanından topladığı yaklaşık 500 parçalık… pic.twitter.com/800zII4ktr
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) January 16, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





