Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Bir haftada yüzde 44.7 artış! Doğalgaz fiyatları tırmandı!

Bir haftada yüzde 44.7 artış! Doğalgaz fiyatları tırmandı!

blank
mansd
blank
Haber Ajansı

İsrail-Filistin gerginliği Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında artışa neden oldu.

Bir haftada yüzde 44.7 artış! Doğalgaz fiyatları tırmandı!

Fiyatlar bir haftada yüzde 44,7 artış göstererek 55.3 euroya dayandı.

Avrupa'da gaz fiyatları dünü yüzde 4,3 yükselişle 55,3 eurodan kapattı.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de, kasım vadeli kontratlarda doğalgazın megavatsaat fiyatı bir önceki gün 53 eurodan kapanmıştı.

Böylece kasım vadeli kontratlarda Avrupa'da gaz fiyatları, son bir haftada yüzde 44,7 artış gösterdi.

İsrail-Filistin çatışmasının 7 Ekim'de başlamasının ardından yükseliş eğilimine giren fiyatlar, İsrail'in talebi üzerine ABD'li enerji şirketi Chevron'un Doğu Akdeniz'deki Tamar gaz sahasında üretimi durdurmasının arz güvenliğine yönelik endişeleri körüklemesiyle tırmanışa geçmişti.

Finlandiya ve Estonya arasında doğalgaz akışını sağlayan Balticconnector boru hattında tespit edilen olağan dışı basınç düşüşü sebebiyle vanaların kapatılması ve boru hattının onarımının 5 ay süreceğinin açıklanması da fiyatlarda yukarı yönlü baskıya yol açtı. (AA)

Büyük Sivas Haber– Sivas Haberler – Sivas Gazeteleri

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555