

Sivas’ta yaşayan 42 yıllık esnaf Turgut Becerik, yıllar önce hurdacıdan aldığı bir demlikle başlayan antika merakını bugün nostaljiyle dolu bir kafeye dönüştürdü.
Bir demlikle başladı! Nostaljiyle dolu kafeye dönüştü!
Duvarları binlerce antika eşyayla süslü olan kafe, geçmişe yolculuk yapmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline geldi.
“Bir demlikle başladı, şimdi binlerce malzememiz var”
Antika tutkusunun yıllar içinde büyüdüğünü söyleyen Turgut Becerik, “Eskiden hurda toplayanlardan küçük eşyalar alarak başladım. Zamanla bu işe tutkuyla bağlandım ve herkese geçmişi hatırlatacak, sıcak bir ortam oluşturmak istedim. Şimdi duvarlarımızda bakraçlardan semaverlere, cezvelerden gaz ocaklarına kadar binlerce parça var” dedi.
Becerik, dükkanındaki antika eşyaların düzenli olarak temizlendiğini belirterek, “Alt kısımları her gün, ortaları haftalık, üst kısımları ise ayda bir temizliyorum. Severek yaptığım için sıkıntı olmuyor. Müşterilerimiz bu ortamı çok beğeniyor, bol bol fotoğraf çektiriyorlar” ifadelerini kullandı.
“Dedelerimizin eşyalarını silerken onları hatırlıyorum”
Antika eşyaları temizlerken geçmişi anımsadığını söyleyen Becerik, “Dedelerimizden, babaannelerimizden kalan eşyaları silerken onları hatırlıyorum. O eşyalarla nasıl çay demlediklerini, yemek yaptıklarını gözümde canlandırıyorum. Buraya gelen müşterilerimiz de aynı duyguları yaşıyor, çoğu hatıralara dalıyor” diye konuştu.
“Tarihimizi hatırlıyoruz, buradan giderken hüzünleniyoruz”
Kafenin müdavimlerinden İlker İşler ise, “Burada huzurlu bir şekilde çayımızı içip sohbet ediyoruz. Ortam çok samimi. Her geldiğimizde tarihimizi hatırlıyoruz ve çıkarken ister istemez hüzünleniyoruz. Gerçekten geçmişi yaşatan bir yer” sözleriyle duygularını paylaştı.
Sivas'ta yaşayan bir vatandaşın yıllar önce hurdacıdan aldığı bir demlikle başlayan antika merakı, bugün Sivas’ta nostaljiyle dolu bir kafeye dönüştü. #sivas #sondakika #kafe pic.twitter.com/xVn4cTY67r
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) November 8, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





