Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Sürücüler dikkat! Elini direksiyondan çeken yandı, anında binlerce lira ceza kesiliyor

Sürücüler dikkat! Elini direksiyondan çeken yandı, anında binlerce lira ceza kesiliyor

wderfgt
Haber Merkezi

Trafikte yapılan bazı alışkanlıklar, bazı ülkelerde ciddi cezai yaptırımlara neden olabiliyor.

Sürücüler dikkat! Elini direksiyondan çeken yandı, anında binlerce lira ceza kesiliyor

Özellikle sürücülerin direksiyondan ellerini çekerek selam vermesi veya teşekkür etmesi gibi hareketler, yüksek para cezalarıyla sonuçlanabiliyor.

İngiltere'de yürürlükte olan trafik kurallarına göre, sürücülerin direksiyon başında ellerini kesinlikle bırakmamaları gerekiyor. Aksi takdirde, sürücüler 100 ila 200 sterlin (yaklaşık 9 bin TL) arasında para cezasına çarptırılabiliyor. Ancak, ihlal edilen bu kuralın bir kazaya yol açması durumunda, ceza miktarı 1.000 sterline (yaklaşık 45 bin TL) kadar çıkabiliyor.

Yetkililer, sürücülerin trafik güvenliğini riske atabilecek en küçük dikkatsizlikten bile kaçınmaları gerektiğini belirtiyor. Yolda tam konsantrasyonla araç kullanmanın hayati önem taşıdığı vurgulanırken, bu tür hareketlerin ciddi kazalara neden olabileceği hatırlatılıyor.

Haber Merkezi

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555