
Binlerce kişi tufan kehaneti nedeniyle ülkeye akın ediyor...Batı Afrika’da dikkat çeken bir iddia kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Binlerce kişi tufan kehaneti nedeniyle ülkeye akın ediyor!
Gana’da “Ebu Nuh” olarak tanınan bir kişi, çok yakında büyük bir tufanın yaşanacağını öne sürerek bir gemi inşa ettiğini ve insanları bu gemiye davet ettiğini iddia etti. Bu söylemler, komşu ülke Benin başta olmak üzere bölge genelinde binlerce kişinin Gana’ya yönelmesine neden oldu.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kendisini “Ebu Nuh” olarak tanıtan şahıs, tufanın ilahi bir uyarı olduğunu savunarak, felaketten kurtulmak isteyenlerin hazırladığı gemiye binmesi gerektiğini öne sürüyor. Sosyal medya ve kulaktan kulağa yayılan bu iddialar kısa sürede büyük bir kitleye ulaştı. Özellikle Benin’den çok sayıda kişinin, söz konusu gemiye binmek amacıyla Gana’ya geçtiği bildiriliyor.
Gana’nın çeşitli bölgelerinde toplanan kalabalıklar, hem yerel halk hem de güvenlik güçleri arasında endişeye yol açtı. Bazı vatandaşların, tüm birikimlerini geride bırakarak ve günlük yaşamlarını terk ederek bu çağrıya uyduğu ifade ediliyor. Bölgedeki yetkililer ise olayın sosyal ve psikolojik boyutuna dikkat çekiyor.
Uzmanlar, bu tür iddiaların özellikle ekonomik zorluklar, belirsizlikler ve dini duyguların yoğun olduğu dönemlerde daha kolay karşılık bulabildiğini belirtiyor. Sosyologlar ve din uzmanları, “tufan” kehanetinin bilimsel veya dini açıdan herhangi bir dayanağı bulunmadığını vurgulayarak, vatandaşların bu tür söylemlere karşı temkinli olması gerektiği uyarısında bulunuyor.
Gana makamlarının, artan kalabalıklar ve olası güvenlik riskleri nedeniyle bölgede inceleme başlattığı öğrenildi. Yetkililer, kamu düzeninin bozulmaması ve insanların mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı. Ayrıca, sınır geçişlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Benin ve Gana arasında diplomatik ve idari temasların sürdüğü bildirildi.
Olay, Batı Afrika’da dini söylemlerle ortaya çıkan toplumsal hareketlerin ne denli hızlı büyüyebileceğini bir kez daha gözler önüne sererken, yetkililer halkı resmi açıklamalar dışındaki iddialara itibar etmemeleri konusunda uyarıyor. Gelişmeler bölge kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Gana, Benin, Batı Afrika, tufan iddiası, Ebu Nuh, toplumsal hareket, dini söylemler, güncel haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




