Reklam
Reklam

Belediye Açıkladı! Sivas’ta Altyapıda Sorun Var!

blank
çözüsa
blank
Haber Merkezi

Ramazan Bayramı süresince etkili olan aşırı yağışlar, birçok bölgede su taşkınlarına neden olurken, belediye ekipleri sahada yoğun bir mesai harcadı.

Belediye Açıkladı! Sivas'ta Altyapıda Sorun Var!

Yağışlara bağlı olarak gelen yüzlerce ihbarın büyük bölümü kısa sürede çözüme kavuşturuldu.

Bayramda taşkınlara karşı tam saha mücadele: 211 şikayetin 163’ü çözüldü

Ramazan Bayramı boyunca etkili olan sağanak yağışlara karşı tüm ekiplerin sahada görev başında olduğunu belirten yetkililer, vatandaşlardan gelen toplam 211 şikayetin 163’ünün gece gündüz demeden yapılan çalışmalarla çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

Özellikle su taşkınlarına yol açan bölgelerde hızlı müdahale ekipleriyle sahaya çıkan ekipler, tıkanan mazgalları açtı, su baskınlarına neden olan altyapı sorunlarına geçici çözümler üretti.

Eski sistem değişiyor: Altyapı güçleniyor

Açıklamada, asıl sorunun kaynağı olan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının birleşik sistemde çalışması nedeniyle yaşanan sıkıntıların kalıcı olarak çözülmesi için de çalışmaların sürdüğü vurgulandı. Bu kapsamda, eski birleşik sistemin ayrıştırılması için yoğun bir altyapı yenileme programının devrede olduğu belirtildi.

Yetkililer, “Altyapıyı güçlendirmeye, şehrimizi su baskınlarına karşı daha dirençli hale getirmeye kararlıyız. Hem mevcut sorunlara anında müdahale ediyor hem de gelecekte benzer afetlerin önüne geçmek için kalıcı çözümler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

blank

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555