
2026 Yılında Su Sıkıntısı Yaşanmayacak.. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, kentte baraj doluluk oranlarının yüksek seviyeye ulaştığını belirterek 2026 yılında su sıkıntısı yaşanmasının beklenmediğini söyledi.
Başkan Çetindağ: 2026 Yılında Su Sıkıntısı Yaşanmayacak!
Çetindağ, kış aylarında yağan karın büyük bölümünün eridiğini, kalan kısmının da bahar aylarında barajlara ulaşacağını ifade etti.
İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle son yıllarda sıkça gündeme gelen baraj doluluk oranlarının bu yıl artan yağışlarla birlikte yeniden yükseldiği belirtildi. Kış aylarında etkili olan kar yağışı ve ardından gelen yağmurların su kaynaklarına olumlu yansıdığı ifade edilirken, barajlardaki doluluk oranlarının da dikkat çekici seviyelere ulaştığı bildirildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, kış aylarında yağan karın önemli bir bölümünün erimesiyle barajlara ciddi miktarda su girişi olduğunu belirtti. Kalan kar kütlesinin de bahar aylarında erimesiyle birlikte barajlardaki doluluk oranının daha da artacağını ifade eden Çetindağ, “İklim değişikliklerinden dolayı son yıllarda en çok konuşulan konulardan biri barajların doluluk oranıydı. Barajlarda su bittiği zaman ne olacak sorusu gündeme geliyordu. 2026 yılında aldığımız verilere göre barajlarımızın doluluk oranı yaklaşık yüzde 90 civarında. Baharda karların tamamen erimesiyle birlikte barajlarımızın taşacak seviyeye geleceğini düşünüyoruz” dedi.
Yağışların bu yıl oldukça verimli geçtiğini belirten Çetindağ, Sivas’taki barajlarda herhangi bir su sıkıntısının bulunmadığını söyledi. Karların yaklaşık yüzde 60’ının eridiğini, yüzde 40’lık kısmın ise hala erimeyi beklediğini ifade eden Çetindağ, bu suların da barajlara ulaşacağını belirterek, “2026 yılında barajlarımızda su sıkıntısı yaşanmayacak gibi görünüyor. Kızılırmak üzerindeki diğer barajların da dolu olduğunu biliyoruz. Çünkü Kızılırmak bu yıl dolu dolu akıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin su konusunda bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Yağışların dengeli şekilde gerçekleştiğini ifade eden Çetindağ, toprağın suya doyduğunu ve suyun yavaş yavaş barajlara ulaştığını söyledi. Bu süreçte bazı bölgelerde taşkınların da yaşandığını belirten Çetindağ, Sivas genelinde yaklaşık 6 bin dönümlük alanda su baskını meydana geldiğini ifade etti.
Çetindağ, taşkın sularının da değerlendirilerek Kızılırmak üzerindeki barajlar sayesinde hem elektrik üretimi hem sulama hem de içme suyu olarak ülke ekonomisine kazandırıldığını söyledi.
Hacı Çetindağ, Sivas Ziraat Odası, baraj doluluk oranı, Kızılırmak, su kaynakları
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, karların büyük bölümünün eridiğini ve kalan kısmını da baharda barajları dolduracağını ifade ederek, "Mevcut verilere göre bu yıl su sıkıntısı yaşanmayacak" dedi. #sivas #sondakika pic.twitter.com/Os9X1TDD2c
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) March 12, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




