



PKK’nın kendisini feshettiğini ve silah bıraktığını açıklamasıyla Türkiye yeni bir döneme girerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de sürece ilişkin önemli bir mesaj paylaştı.
Barış Tek Kanatlı Bir Kuş Değildir!
Bahçeli, barışın sağlanması için toplumsal birliktelik vurgusu yaptı.
Bahçeli’nin mesajı, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla Habertürk TV yayınına iletildi. Mesajda, PKK’nın fesih kararının terörsüz Türkiye yolunda önemli bir adım olduğunu belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Barış tek kanatlı bir kuş değildir. Birinci kanat 27 Şubat'ta Abdullah Öcalan'ın yaptığı çağrı ve bugün geldiğimiz fesih kararıyla kendisini kesin gösterdi. İkinci kanadı millet olarak hep birlikte gövdeye getirmeliyiz.”
Bahçeli, bu süreçte gereksiz tartışmalardan kaçınılması gerektiğini de vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:
“Sabırla bekleyip barışın hakim olması ve terörsüz Türkiye hedefimize erişmek için bazı konuların gereksiz yere tartışılmasına mahal yok.”
MHP lideri, terörsüz bir Türkiye için toplumsal dayanışma ve sabır çağrısı yaparak, devletin yürüttüğü sürece güçlü destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler