Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Bakan Yumaklı Sivas’ta konuştu: “Çocuklarımıza tarımı ve ormanı sevdirmek artık milli bir görev”

Bakan Yumaklı Sivas’ta konuştu: “Çocuklarımıza tarımı ve ormanı sevdirmek artık milli bir görev”

görevs
Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi ziyaret ve açılış programı için geldiği Sivas’ta önemli mesajlar verdi.

Bakan Yumaklı Sivas’ta konuştu: “Çocuklarımıza tarımı ve ormanı sevdirmek artık milli bir görev”

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Yumaklı, Şeref Defteri’ni imzalayarak Vali Yılmaz Şimşek’ten kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Yumaklı, burada partililerle bir araya geldi. Program kapsamında, iş insanı Hulusi Şahin tarafından temeli atılan ve vefatı sonrası varisleri tarafından tamamlanan Bekir-Latife Şahin İlkokulu’nun açılışına katıldı.

“Eğitim sermayenizi iyi değerlendirin”
Okulun açılışında öğrencilere hitap eden Yumaklı, “Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sizlerden de derslerinize iyi çalışmanızı, öğretmenlerinize saygılı olmanızı, iyi insan olmak için çaba göstermenizi bekliyoruz. Eğitim hayatınız gömleğinizin ilk düğmesidir, onu doğru iliklerseniz gerisi zaten gelecektir” dedi.

“Tarımın olmadığı bir dünya, bizim dünyamız değildir”
Konuşmasında tarımın ve doğanın önemine vurgu yapan Bakan Yumaklı, “Atalarımız ‘ağaç yaş iken eğilir’ diyerek eğitimin en hassas noktasını belirtmiştir. Çocuklarımızın açık fikirli, erdemli, öz güven sahibi bireyler olarak yetişmesi her şeyden önemlidir. Ancak bir hususu özellikle hatırlatmak isterim: Tarımın, ormanın ve suyun olmadığı bir dünya, bizim dünyamız değildir. Öyle bir dünya insanlığın dünyası olmayacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tarımı ve ormanı sevdirmek artık milli bir görevdir” ifadelerini kullandı.

“Hayallerimiz büyüyor, umutlarımız artıyor”
Yumaklı, çocukların tarım ve doğayla iç içe büyümeleri gerektiğini vurgulayarak, “Toprağı, ağacı, koyunu, kuzusuyla tarımı ve hayvancılığı hayatlarının bir parçası haline getirmek gerekiyor. Dikecekleri her fidan geleceğe yeni bir umut olacaktır. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in desteğiyle bu yılın ilk dersinin ‘Yeşil Vatan’ olması çok anlamlıdır. Sizleri 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü bir fırsata çevirmeye davet ediyorum” dedi.

Konuşmasında Sivas’ın tarihi rolüne de değinen Yumaklı, “Yaşadığınız şehir, Milli Mücadele’nin ve Cumhuriyetin ilk merkezidir. Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde yakılan işaret fişeği burada milletimize vurulmak istenen prangaları parçalamıştır. Dolayısıyla tarihinize güvenin, sahip çıkın” sözleriyle öğrencilere seslendi.

Törene TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, öğrenciler, veliler ve protokol üyeleri katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Yumaklı derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555