


Anayasa Mahkemesi (AYM), sokak köpekleriyle ilgili düzenlemeleri içeren ve geçtiğimiz yıl TBMM’de kabul edilerek yasalaşan 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında kritik bir karar aşamasına geldi.
AYM Başıboş Köpek Yasasını Esastan İnceleyecek!
Yüksek Mahkeme, söz konusu kanunun iptali ve yürütmesinin durdurulması istemini 7 Mayıs tarihinde Genel Kurul toplantısında esastan görüşecek.
CHP tarafından yapılan başvuruyla gündeme taşınan dosyada, 17 maddeden 16’sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması talep ediliyor. Bu başvuru ile birlikte sokak hayvanlarıyla ilgili başlatılan yasal sürecin geleceği, AYM’nin vereceği kararla netleşecek.
Köklü Düzenleme Mahkeme Gündeminde
2024 yılında yürürlüğe giren ve toplum güvenliğini artırmayı hedefleyen yasal düzenleme, sahipsiz köpeklerin barınaklara toplanmasını, kısırlaştırılarak sahiplendirilmesini, rehabilite edilemeyen ve tehlike arz eden köpeklerin ise uyutulmasını öngörüyor. Ancak bu hükümlere muhalefet eden CHP, düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
AYM Süreci Resmen Başlattı
Anayasa Mahkemesi, “dava dosyasının esastan incelenmesine” ve yürütmenin durdurulması talebinin bu inceleme aşamasında değerlendirileceğine hükmetti. Bu kararla birlikte, yasanın kaderini belirleyecek yasal süreç resmen başlamış oldu.
Toplumun Gözü AYM Kararında
Yasa, toplumun büyük bir bölümünün güvenlik endişeleri nedeniyle desteklediği bir düzenleme olarak öne çıkarken, AYM'nin alacağı karar sokaklardaki sahipsiz köpek sorununun kalıcı çözümü açısından kritik bir dönüm noktası olacak.
Saldırıya uğrayan çocuklar ve mağdur ailelerin adalet beklentisinin sürdüğü bu süreçte, kamuoyu 7 Mayıs’ta yapılacak görüşmeye kilitlenmiş durumda. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar, hem toplumun huzuru hem de hayvan hakları açısından önemli sonuçlar doğuracak.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler
Mecliste 27 Vekilin Köpek’ler için mama yapan “Mama Fabrikaları” olduğu doğru mu ?
1) Kim bu Vekiller?
2) Mama Lobilerini bu Vekiller mi yönetiyor?
3) Bunların zenginleşmesi için mi evlatlarımız, çocuklarımız sokak köpekleri tarafından parçalanarak ölüyor?
YAZIKLAR OLSUN…!! 2025 TÜRKİYESİ BÖYLE OLMAMALIYDI…!!