Reklam
Reklam

Araç sahipleri için yarın son gün! Cezası var!

cezas
Haber Merkezi

Araç sahipleri için yarın son gün.. Ticari araç sahiplerini yakından ilgilendiren araç içi kamera zorunluluğunda süre doluyor.

Araç sahipleri için yarın son gün! Cezası var!

Geçtiğimiz aylarda yayımlanan ve yürürlük tarihi yılbaşı olarak belirlenen düzenleme kapsamında, ticari yolcu taşımacılığı yapan araçlar için kamera sistemi zorunlu hale geliyor. Uygulamanın başlamasına sadece bir gün kala, taktırmayan araç sahiplerini cezai yaptırımlar bekliyor.

Düzenleme; M2 ve M3 sınıfı ticari yolcu taşıma araçlarını, belediyelere ait ya da belediyeler tarafından yetkilendirilen toplu taşıma araçlarını, taksi ve dolmuşları kapsıyor. Uygulamanın temel amacı, yolcu ve sürücü güvenliğini artırmak, aynı zamanda denetimleri daha etkin ve şeffaf hale getirmek olarak açıklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre kamera ve kayıt cihazı zorunluluğu kademeli olarak hayata geçiriliyor. Buna göre 2025, 2024 ve 2023 model araçlar için kamera şartı 1 Ocak 2026 itibarıyla aranacak. 2022–2018 model araçlarda bu zorunluluk 1 Ocak 2027’de, 2017 ve daha eski model araçlarda ise 1 Ocak 2028’de başlayacak.

Yılbaşı itibarıyla kamera sistemi bulunmayan ticari araçlar muayeneden geçemeyecek. Ayrıca trafik denetimlerinde kamera taktırmadığı tespit edilen araç sahiplerine idari para cezası uygulanacak.

Araç sahiplerinin merak ettiği kamera maliyetlerinin ise piyasada ortalama 2 bin TL’den başladığı, özelliklerine göre fiyatların arttığı ifade ediliyor.

ticari araçlar, araç içi kamera, taksi, dolmuş, toplu taşıma, trafik denetimi, ceza, araç muayenesi

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555