Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Araç sahipleri dikkat! Yapmayanın aracına el konulacak: 31 Temmuz son

Araç sahipleri dikkat! Yapmayanın aracına el konulacak: 31 Temmuz son

blank
araç
blank
Haber Merkezi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süreci 1 Temmuz’da başladı. Araç sahiplerinin bu ödemeyi en geç 31 Temmuz’a kadar tamamlaması gerekiyor.

Araç sahipleri dikkat! Yapmayanın aracına el konulacak: 31 Temmuz son

Belirtilen süre içinde ödeme yapmayanlar ise yüksek gecikme faizi, haciz ve araç bağlama gibi ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecek.

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit şeklinde tahsil edilen MTV, kara taşıtları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı hava taşıtlarını kapsıyor. Ocak ayında ilk taksitini ödeyen araç sahipleri için Temmuz sonuna kadar ikinci taksit ödemesi zorunlu tutuluyor.

MTV borcunun zamanında ödenmemesi halinde aylık yüzde 4,5 oranında gecikme faizi uygulanıyor. Ayrıca borçlu araç sahiplerine "Ödeme Emri" gönderiliyor. Bu emre rağmen 15 gün içerisinde borç ödenmezse, e-haciz yoluyla kişilerin banka hesapları ve diğer mal varlıklarına el konulabiliyor.

Borç nedeniyle haciz konulan araçlar için ayrıca trafik birimlerine bildirim yapılarak, araçların trafikte yakalanması ve bağlanması yönünde karar veriliyor. Haciz bilgisi ruhsata işlendiği için aracın satışı da mümkün olmuyor.

Bu tür hukuki ve mali sorunlarla karşılaşmamak adına MTV ödemelerinin zamanında yapılması büyük önem taşıyor.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555