Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Ankara-Sivas YHT Hattı Demiryoluna Talebi Artırdı!

Ankara-Sivas YHT Hattı Demiryoluna Talebi Artırdı!

artar
Haber Merkezi

Ankara-Sivas YHT Hattı Demiryoluna Talebi Artırdı.. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de demiryolu yatırımlarının son yıllarda büyük bir ivme kazandığını belirterek, yüksek hızlı tren projeleriyle birlikte demiryolu ağının önemli ölçüde genişlediğini söyledi.

Ankara-Sivas YHT Hattı Demiryoluna Talebi Artırdı!

Uraloğlu, Ankara’dan Sivas’a uzanan yüksek hızlı tren hattının da vatandaşlar tarafından yoğun şekilde tercih edildiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık çalışanlarıyla Eryaman Yüksek Hızlı Tren Atölyesi’nde düzenlenen iftar programında demiryolu yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demiryollarının Türkiye’de 1856 yılında İzmir-Aydın hattına ilk rayın döşenmesiyle başladığını hatırlatan Uraloğlu, 2002 yılından sonra demiryollarının yeniden devlet politikası haline getirildiğini ifade etti.

Uraloğlu, 2002 yılında yaklaşık 11 bin kilometre olan demiryolu ağının bugün 2 bin 251 kilometresi yüksek hızlı tren hattı olmak üzere 13 bin 919 kilometreye ulaştığını belirterek, Türkiye’nin Avrupa’da 6’ncı, dünyada ise 8’inci yüksek hızlı tren işletmecisi konumuna yükseldiğini söyledi.

Yüksek hızlı trenlerin Ankara’dan Eskişehir, İstanbul, Konya, Karaman ve Sivas gibi önemli şehirlere hızlı ulaşım sağladığını belirten Uraloğlu, vatandaşların demiryolunu yoğun şekilde tercih ettiğini dile getirdi.

2009 yılında Ankara-Eskişehir hattıyla başlayan yüksek hızlı tren yolculuklarının bugüne kadar yaklaşık 109 milyon yolcuya ulaştığını belirten Uraloğlu, demiryolu taşımacılığının her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.

Demiryolu yatırımlarının devam ettiğini de kaydeden Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule, Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Yerköy-Kayseri, Kırıkkale-Çorum hızlı tren hatları ile Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu demiryolu hattının yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin demiryolu ağını 2028 yılına kadar 17 bin 287 kilometreye, 2053 yılında ise 28 bin 590 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Uraloğlu, yüksek hızlı tren projeleri sayesinde Sivas başta olmak üzere birçok şehrin hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım imkânına kavuştuğunu belirtti.

Sivas, yüksek hızlı tren, Abdulkadir Uraloğlu, demiryolu yatırımları, Ankara Sivas YHT

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555