

Türkiye siyasetinde gözler CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı dikkat çeken çıkışa çevrildi.
Ankara kulisleri hareketlendi! Özel’den Erdoğan’a çağrı! Adaylık sinyali verdi!
Sultanbeyli mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel’in açıklamaları, Ankara kulislerinde “ilk adaylık mesajı” olarak yorumlandı.
Son dönemde hakkında açılan yeni davalar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı adaylığının yargı süreçleriyle engellenebileceği konuşulan Ekrem İmamoğlu’nun durumunun belirsizliğini koruması, CHP’de alternatif senaryoları gündeme taşıdı. Parti kulislerinde, İmamoğlu’nun olası bir engelleme durumunda Özgür Özel’in “doğal aday” olarak ön plana çıkacağı değerlendiriliyor.
“Sandığa varım” sözleri gündem yarattı
Sultanbeyli’de konuşan Özel, Erdoğan’a şu sözlerle seslendi:
“Bu milletten özür dilersen, siyasi mücadeleyi seninle sandıkta yapmaya varım. ‘Önümüzdeki baharda’ diyorsan baharda, ‘iki ay sonra karda kışta’ diyorsan karda kışta. Sandığın gelmesine, aday olursan seninle yarışmaya, olamazsan seni emekli etmeye varım.”
Bu çıkış, CHP tabanında “Özel adaylık yolunu araladı” şeklinde değerlendirildi.
Mansur Yavaş formülü zayıflıyor iddiası
Kulis bilgilerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da üzerinde soruşturma baskısı olduğuna dikkat çekiliyor. Bu nedenle CHP içinde, “Genel Başkan partinin doğal Cumhurbaşkanı adayıdır” görüşü daha yüksek sesle dillendiriliyor.
Sözcü’nün aktardığına göre, parti içinde birçok kurmay da Özgür Özel’in adaylığını desteklediklerini ifade ediyor.
Gözler CHP’nin stratejik kararlarında
İmamoğlu’nun yargı süreci, Yavaş’ın soruşturmaları ve Özel’in çıkışı, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçim stratejisinin yeniden şekillenmesi ihtimalini gündeme taşıdı. Parti içinde önümüzdeki haftalarda kritik değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





