Reklam
Reklam

Altın ve gümüşte son durum!

sonsa
Haber Merkezi

Altın ve gümüşte son durum.. Yıl boyunca rekor seviyelere ulaşan altın ve gümüş fiyatları, yıl sonu kâr satışlarının etkisiyle sert düşüşler yaşadı.

Altın ve gümüşte son durum!

Değerli metaller son yılların en sert günlük kayıplarından birini gördükten sonra yeniden denge arayışına girerken, piyasalardaki dalgalı seyir yatırımcıların odağında yer alıyor.

Altın fiyatları, kâr alımlarının etkisiyle yüzde 4’ün üzerinde düşüş yaşadıktan sonra yeniden toparlanma sinyali verdi. Pazartesi günü yaşanan satış dalgası, ekim ayından bu yana en büyük gün içi düşüş olarak kayıtlara geçerken, bu yıl içinde altının tek bir günde ikinci kez sert şekilde gerilediği gün oldu.

Ons altın güne 4 bin 334 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 4 bin 323 dolar, en yüksek ise 4 bin 383 dolar seviyesi görüldü. Ons altın şu sıralar 4 bin 379 dolardan işlem görüyor.

Gram altın ise güne 5 bin 982 liradan başladı. Gün içinde 5 bin 969 lira ile en düşük, 6 bin 53 lira ile en yüksek seviyeyi gören gram altın, şu sıralar 6 bin 43 liradan alıcı buluyor.

Günün ilk saatleri itibarıyla altın fiyatları şöyle:

Gram altın: 6 bin 43 TL
Çeyrek altın: 9 bin 817 TL
Yarım altın: 19 bin 616 TL
Tam altın: 39 bin 358 TL
Cumhuriyet altını: 39 bin 256 TL
Gremse altın: 98 bin 395 TL
Reşat altını: 39 bin 288 TL
Ata altını: 40 bin 558 TL

Gümüş fiyatları da sert dalgalanmalara sahne oldu. Dünkü seansta yüzde 8’e varan düşüş yaşayan gümüş, son beş yılı aşkın sürenin en sert günlük kaybını kaydetti. Bugün ise yaklaşık yüzde 2’lik toparlanma ile ons başına 75,09 dolara yükseldi.

Analistler, gümüşteki sert geri çekilmenin temel talepteki bir zayıflıktan ziyade agresif kâr satışları ve pozisyon kapatmalarından kaynaklandığını belirtiyor. Özellikle tatil döneminde azalan likidite, fiyatlardaki oynaklığı artırdı. Buna rağmen gümüş; güneş enerjisi, elektronik ve veri merkezi altyapısından gelen güçlü endüstriyel talep sayesinde orta ve uzun vadede destek bulmayı sürdürüyor.

Ons gümüş güne 72,82 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 71,17 dolar, en yüksek ise 75,14 dolar seviyesi görüldü. Gram gümüş ise güne 100,33 liradan başlarken, gün içinde 98,05 lira ile 103,66 lira aralığında işlem gördü ve şu sıralar 103,58 liradan alıcı buluyor.

Döviz piyasalarında da dalgalı seyir devam etti. Dolar yüzde 0,01 artışla 42,94 TL seviyesine yükselirken, euro yüzde 0,06’lık artışla 50,62 TL’den işlem görüyor.

Kripto para piyasalarında ise yeniden satış baskısı öne çıktı. Türkiye saatiyle 09.00 itibarıyla Bitcoin yüzde 3,05 değer kaybederek 87 bin 229 dolara geriledi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise yüzde 3,26 düşüşle 2 bin 941 dolardan işlem görüyor.

Borsa İstanbul’da da haftanın kritik günlerinden birinde satış baskısı etkili oldu. Güne hafif yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, günün ilerleyen saatlerinde gelen yoğun satışlarla yönünü aşağı çevirdi ve günü yüzde 1,27 değer kaybıyla 11.150,90 puandan tamamladı. Özellikle teknoloji ve sanayi hisselerindeki düşüşler dikkat çekti.

Jeopolitik belirsizlikler ise piyasalar üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna hattındaki gelişmeler, Orta Doğu’da artan gerilim ve küresel siyasi açıklamalar güvenli liman talebini canlı tutuyor. Analistler, altının güçlü merkez bankası alımları, ETF girişleri ve ABD’de faiz indirimlerine yönelik beklentilerle birlikte 1979’dan bu yana en güçlü yıllık performansına doğru ilerlediğine dikkat çekiyor.

altın fiyatları, gümüş fiyatları, piyasalarda son durum, döviz kurları, bitcoin, borsa istanbul

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555