



Yeni anayasa için ilk somut adım atılıyor. AK Parti tarafından kurulan Anayasa Komisyonu’nun ilk toplantı tarihi netleşti.
AK Parti’nin Anayasa Komisyonu 4 Haziran’da Beştepe’de Toplanıyor!
Komisyon, 4 Haziran’da Beştepe’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanarak çalışmalarına başlayacak.
Komisyonun yaz boyunca çalışmalarını sürdürmesi planlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada “Darbe anayasası utancına son vereceğiz. Yeni anayasa için ortak bir zeminde buluşmayı hedefliyoruz. 10 hukukçu arkadaşımızı bu görevle yetkilendirdik.” ifadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında anayasa komisyonunun kurulmasına yönelik karar alınmıştı.
Komisyondaki İsimler Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığını yürüteceği komisyonda; AK Parti Genel Başkanvekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Ali İhsan Yavuz, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu da yer alacak.
Komisyonun, anayasa hazırlık sürecinde hem teknik hem siyasi istişareleri yürüteceği, diğer siyasi partilerle diyalog kurulması konusunda da aktif rol alacağı öğrenildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler