

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nu partisinin genel merkezinde ziyaret etti.
Ahmet Davutoğlu’ndan Yavuz Ağıralioğlu’na ziyaret! 'Terörsüz Türkiye' gündemi masadaydı!
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından iki lider birlikte basın açıklaması yaptı.
Davutoğlu, Ağıralioğlu’na “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunduklarını belirterek, geçmişe ve geleceğe dair samimi bir sohbet gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, özellikle “Terörsüz Türkiye” hedefi üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu: “Terörden arınma süreci şeffaf yürümeli”
Davutoğlu, Türkiye’nin içeride terörden arındırılmasının yeterli olmadığını belirterek, “'Terörsüz Türkiye' kavramı, ancak sınır ötesinde de terör mevcudiyetinin sona erdirilmesiyle mümkün olabilir. Irak, Suriye veya başka bir bölgede terör varlığı sürdükçe, Türkiye’deki terörden temizlenme süreci kalıcı olamaz. Bu süreçte devlet aklıyla hareket edilmeli ve halkın vicdanını rahatsız etmeyecek şeffaf bir strateji ortaya konmalı. Sayın Cumhurbaşkanı bu stratejiyi açıkça kamuoyuyla paylaşmalıdır” dedi.
Ağıralioğlu: “Söylenenlerle yapılanlar arasında uçurum var”
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ise Davutoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, terörle mücadele konusundaki mevcut siyasi söylemleri eleştirdi. Ağıralioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Alparslan Türkeş’in kabrinde yaptığı Abdullah Öcalan’la ilgili açıklamaya dikkat çekerek, “41 yıldır çocuklarımızı katleden bir terör örgütü elebaşına 'kurucu önder' demenin bir planı, bir anlamı olması lazım. Bunu bizden açıklamadan inanmamızı bekliyorlar” ifadelerini kullandı.
Ağıralioğlu, siyasi iktidarın geçmiş dönemde “PKK’nın canına okuyacağız” söylemiyle seçim kazandığını hatırlatarak, “Millet size bu yetkiyi bunun için verdi. Şimdi bu yetkiyi PKK’ya can olacağız diye kullanamazsınız. Eğer bu yönde adım atacaksanız, milletinizden yeniden yetki isteyeceksiniz” diyerek hükümeti eleştirdi.
Görüşmenin ardından iki lider, istişarelerin devam edeceği mesajını verdi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler