Reklam
Reklam

Adana Demirspor’a 3 puan silme cezası!

blank
silmesa
blank
Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu, lisans işlemlerini tamamlayamadığı için Adana Demirspor'a 3 puan silme cezası verdi.

Adana Demirspor'a 3 puan silme cezası!

TFF'NİN AÇIKLAMASI

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde Kurul;

Süper Lig'den;

Sivasspor, Hatayspor, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. ve Eyüpspor,

1. Lig'den;

Amed Sportif Faaliyetler, Boluspor, Erzurumspor FK, Esenler Erokspor, Fatih Karagümrük, Gençlerbirliği, Kocaelispor, Ankaragücü, Pendikspor Futbol A.Ş., Sakaryaspor A.Ş., Şanlıurfaspor ve Ümraniyespor,

2. Lig'den;

1461 Trabzon FK, 68 Aksarayspor, Sincan Belediyesi Ankaraspor, Arnavutköy Belediyesi Futbol Spor Kulübü, Belediye Derince Spor, Beykoz Anadolu Spor A.Ş., Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş., Diyarbekir Spor A.Ş., 24Erzincanspor, Fethiyespor, İskenderunspor A.Ş., E Koleji Isparta 32 Spor, Karacabey Belediye Spor A.Ş., Kastamonuspor, Kırklarelispor Futbol A.Ş., Menemen Futbol Kulübü, Sarıyer, Somaspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

Kurul bu toplantıda, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan;

Süper Lig'den

Adana Demirspor A.Ş.,

2. Lig’den

Nazilli Spor A.Ş., Afyonspor Kulübü, Giresunspor, Bucaspor 1928, Altay kulüplerine 3 puan tenzili cezası verdi.

Kurul ayrıca, TFF Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı Geçici Madde 23 kapsamında;

Süper Lig' den

Antalyaspor, Konyaspor, Kayserispor,

2. Lig’den

Van Spor Futbol Kulübü, Serik Belediyespor ve İnegölspor kulüplerine SGK ve vergi borçları için yapılandırma başvurusunda bulunmuş olmaları sebebiyle yapılandırmanın kabul edildiğine dair belgenin sunulması için 13.12.2024 tarihine kadar süre verdi.

Böylelikle 2024-2025 sezonu en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 11'i UEFA, 45'i Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadın Futbol Süper Liginde yer alan kulüplerden 3'ü UEFA Lisansı aldı.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555