

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) A Grubu ikinci maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çekya’yı 92-78 mağlup ederek grupta 2’de 2 yaptı.
A Milli Erkek Basketbol Takımı Çekya’yı 92-78 mağlup etti!
Arena Riga’da oynanan karşılaşmada ay-yıldızlılar, özellikle ikinci yarıdaki üstün performansıyla sahadan galibiyetle ayrıldı.
İlk yarıda denge, ikinci yarıda üstünlük
Mücadelenin ilk çeyreğinde Çekya, dış atışlardan bulduğu isabetlerle öne geçti ve periyodu 27-21 önde tamamladı. İkinci periyotta Alperen Şengün ve Ercan Osmani’nin etkili oyunuyla toparlanan milliler, 14-0’lık seri yakalayarak kontrolü ele aldı ve devreyi 45-37 üstünlükle kapattı.
Cedi ve Alperen farkı açtı
Üçüncü periyotta Cedi Osman’ın skorer performansı ile farkı koruyan ay-yıldızlılar, son bölüme 72-62 önde girdi. Final periyodunda Alperen Şengün’ün etkili pota altı oyunu ile farkı 18’e kadar çıkaran Türkiye, parkeden 92-78 galip ayrıldı.
Maçın yıldızları
Millilerde Alperen Şengün 23 sayı, 12 ribaunt ve 9 asistle “double-double”a çok yaklaştı. Cedi Osman 21 sayı, Ercan Osmani ise 16 sayıyla galibiyete katkı sağladı.
Sıradaki rakip Portekiz
A Milli Basketbol Takımı, A Grubu’ndaki üçüncü maçında 30 Ağustos Cumartesi günü saat 21.15’te Portekiz ile karşı karşıya gelecek.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





