Reklam
Reklam

Sivas Geriatri Merkezine Bu Yıl Kavuşuyor

blank
Geriatri
blank
x - Büyük Sivas

İlimizin sağlık altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların sorunsuz bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla yapılan Geriatri servisi inşaatının büyük bir kısmı bitti.

Geriatri Servisi İnşaatının Büyük Bir Kısmı Bitti

Aynı zamanda Yonca yaprağının 3 dalı olarak da adlandırılan ve hastanenin arka kısmına yapılan ek blokunda bu yıl açılması planlanıyor.

Sivas Numune Hastanesi bünyesinde 65 yaşın üzerindeki hastaların her türlü sorunlarının ele alınacağı 195 yataklı geriatri servisi ve Numune Hastanesi ek bina inşaatında çalışmalarda sona gelindi.

İç tefrişatının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak olan Geriatri servisinin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Şu an yatak kapasitesi 700 olan Sivas Numune Hastanesi, 250 yatak 3. blok ve 195 yatak da Geriatri servisi ile birlikte bin 145 yatak kapasitesine ulaşacak. Geriatri servisinde 65 yaş ve üstü bireylerin sağlık sorunları, hastalıkları, sosyal hayatları, fonksiyonel yaşamları, yaşam kaliteleri, duygu durumu ve bilişsel sorunları ile ilgilenilecek.

Otopark sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan inşaat çalışmalarının ise önümüzdeki günlerde tamamlanacağı öğrenildi. Proje kapsamında 20 bin metrekare alan üzerinde kapalı otoparkta yapılıyor. Yatırımlar yaklaşık 150 milyon TL'ye mal oldu. Hastane kapasitesinin artırılmasıyla birlikte hem Sivas’ın hem de çevre illerin sağlık hizmetlerinden iyi şekilde faydalanması ön görülüyor. (Memleket)

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555