Reklam
Reklam

Kardeş Okul Öğrencileri Sivas’ta Buluştu

Görsel açıklaması bulunamadı
x - Büyük Sivas

Sivas'ta "İki İl Bir Gönül Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik Projesi" kapsamında Fevzipaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Uzunsöğüt köyünden gelen ilkokul 4. sınıf öğrencileriyle buluştu.

Fevzipaşa İlkokulu ile Maraş'tan Öğrenciler Sivas'ta Buluştu

Okul bahçesinde yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Fevzipaşa İlkokulu sınıf öğretmeni Nurettin Güler, "Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümü 4.sınıf öğrencisi Neslihan Dizibüyük, okulumuzda staj yaparken, öğrencileriyle kendi köyündeki okulun 4.sınıf öğrencileri arasında mektup arkadaşlığı başlattı." dedi.

Amaçlarının öğrencilere farklı illerin kültürlerini tanıtmak olduğunu aktaran Güler, şunları kaydetti:

"Öğrenciler arasında sevgi, dostluk ve kardeşlik bağı kurarak ömür boyu sürecek bir gönül köprüsü oluşturmak istiyoruz. Kahramanmaraşlı kardeşlerimizi, yiğidin harman yeri olduğu küçük yiğidolar ile bir araya getirdik. Misafirlerimiz  mektuplaştıkları arkadaşlarıyla ve aileleriyle daha yakından tanışıp dostluk bağlarını iyice geliştirecekler. Gece onların evine konuk olup orada kalacaklar. İlimizin tarihi ve doğal güzelliğini Sivas kültürünü tanıtmaya çalışacağız."

Güler, projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. (AA)

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü



YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555