

8 Kişinin Öldüğü Katliamın Perde Arkası Ortaya Çıktı.. Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırının perde arkasına ilişkin çarpıcı iddialar ortaya çıktı. Cinayet şüphelisinin köylüsü Ali İhsan Adatepe, olayın biçerdöver işi yapan kişilerle yaşanan alacak verecek anlaşmazlığından kaynaklandığını, zanlının kaçarken araçlarını vermeyen vatandaşları ve öğretmenleri de hedef aldığını öne sürdü.
8 Kişinin Öldüğü Katliamın Perde Arkası Ortaya Çıktı!
Türkiye’yi yasa boğan olay, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini, Kıyır ve Yukarıtandır köyleri çevresinde meydana geldi. Pompalı tüfekle gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 8 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi ağır yaralandı.
Saldırıların ardından kaçan 30 yaşındaki şüpheli Arif Sefa Özdemir, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Eskişehir’de yakalandı. Zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından Afyonkarahisar’a götürüldü.
Olayın ardından cinayetlerin neden işlendiğine ilişkin dikkat çekici açıklamalar geldi. Şüphelinin köylüsü Ali İhsan Adatepe, saldırıların başlangıcında biçerdöver işi yapan kişilerle yaşanan bir alacak verecek anlaşmazlığının bulunduğunu iddia etti.
Adatepe, zanlının daha önce anlaşmazlık yaşadığı kişiler tarafından darbedildiğini öne sürerek, tarafların daha sonra yeniden görüşmek üzere bir araya geldiğini anlattı.
İddiaya göre şüpheli, anlaşmazlık yaşadığı kişileri uzlaşma bahanesiyle buluşmaya çağırdı. Buluşma noktasına gelen kişilere pusu kurarak silahla ateş açtı.
İlk saldırının ardından kaçmaya başlayan zanlının, güzergâh üzerinde karşılaştığı vatandaşların araçlarını ele geçirmek istediği öne sürüldü.
Adatepe, zanlının araç değiştirmek amacıyla durdurduğu iki kişinin otomobillerini vermemesi üzerine bu kişilere de ateş açtığını iddia etti.
Şüphelinin daha sonra başka bir güzergâhta kadın öğretmenlerle karşılaştığını belirten Adatepe, zanlının öğretmenlerden araçtan inmelerini istediğini, yaşananların ardından silahlı saldırı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.
Saldırılarda hayatını kaybedenlerin Ahmet Uzel (57), Bekir Toprak (50), Noman Toprak (56), Seydi Ahmet Aydoğmuş (73), Satı Aydoğmuş (68), İsmail Şen (61), Hilal Mete (31) ve Ayşe Sena Demir (46) olduğu açıklandı.
Yaşamını yitiren Hilal Mete ve Ayşe Sena Demir’in İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulunda öğretmen olarak görev yaptığı öğrenildi. Ağır yaralanan öğretmen Sevgi Postalcı’nın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Olayın ardından Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Soruşturma için 1 başsavcıvekili ve 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Öte yandan Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından olayla ilgili yayın yasağı kararı verildi. RTÜK, yayıncı kuruluşların mahkeme kararına uyması gerektiğini duyurdu.
Sekiz kişinin hayatını kaybettiği saldırının nedenine ilişkin ortaya atılan iddialar henüz adli makamlarca kesinleştirilmezken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturma devam ediyor.
Afyonkarahisar, Silahlı Saldırı, İhsaniye, Cinayet
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





