

İnşaatı Tamamlandı.. Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan ailelerin çocuklarına yönelik hayata geçirilen Gündüz Bakımevi ve Anaokulu projesinde çalışmalar tamamlandı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, tesiste incelemelerde bulunarak hizmete açılış sürecine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Sivas OSB’ye Anaokulu Müjdesi! İnşaatı Tamamlandı!
Sivas’ta sanayi çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarına yönelik önemli bir eğitim yatırımı daha hayata geçiriliyor. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan Gündüz Bakımevi ve Anaokulu, hizmete açılmak için gün sayıyor.
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, tamamlanan tesisi ziyaret ederek binanın mevcut durumunu ve açılış öncesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Sivas İl Özel İdaresi koordinasyonunda, 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle gerçekleştirilen proje, özellikle bölgede çalışan anne ve babaların çocuklarının bakım ve okul öncesi eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.
Vali Şimşek, ziyaret sırasında yetkililerden tesisin fiziki durumu, tamamlanan çalışmalar ve hizmete alınmasına yönelik hazırlıklar hakkında bilgi aldı.
Organize sanayi bölgelerinde üretim ve istihdamın yanı sıra sosyal altyapının güçlendirilmesinin de önemli olduğunu belirten Şimşek, gündüz bakımevi ve anaokulunun çalışan ailelere önemli kolaylık sağlayacağını ifade etti.
Projenin farklı kurumların iş birliğiyle Sivas’a kazandırıldığını vurgulayan Vali Şimşek, İl Özel İdaresi, 1. OSB ve ORAN tarafından sağlanan kaynaklarla önemli bir eğitim yatırımının tamamlandığını kaydetti.
Yeni tesisin hizmete girmesiyle birlikte organize sanayi bölgesinde çalışan ailelerin çocukları için güvenli bir bakım ve okul öncesi eğitim ortamı oluşturulması hedefleniyor.
Ayrıca yatırımın, özellikle çocuklarının bakım ihtiyaçları nedeniyle çalışma hayatında zorluk yaşayan ailelere destek olması ve bölgedeki sosyal imkânları geliştirmesi bekleniyor.
Vali Yılmaz Şimşek’e incelemeleri sırasında Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Yeşilyurt ile Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin eşlik etti.
Yapımı tamamlanan Gündüz Bakımevi ve Anaokulunun, açılış hazırlıklarının ardından hizmet vermeye başlaması planlanıyor.
Sivas, Organize Sanayi Bölgesi, Yılmaz Şimşek, Anaokulu
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





