Reklam
Reklam


Sivas Tanıtım Günleri’nde Yumruklu Gerginlik



Screenshot
Yusuf Güven

İstanbul Maltepe’de düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri’nde protokol tanıtımı sırasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Olayların ardından CHP adına yapılan açıklamada, Sivas Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Metin Yarım’a özür ve istifa çağrısında bulunuldu.

Sivas Tanıtım Günleri’nde Yumruklu Gerginlik

31 Ekim’de gerçekleştirilen etkinlikte, Metin Yarım’ın sahnedeki konuşması sırasında Mehmet Ali Yüksel’in ismini söylemeden kendisinden söz etmesi, buna karşılık Özgür Çelik’i öven ifadeler kullanması üzerine alandan tepkiler yükseldiği belirtildi.

Tepki gösteren bir vatandaşa başka bir kişinin yumruk atmasıyla gerginliğin kavgaya dönüştüğü, yaşananların ardından İBB Başkanvekili ile Mehmet Ali Yüksel’in alanı terk ettiği aktarıldı. Programa Ulaş Karasu ve Hafik Belediye Başkanı Habil Görler de katıldı.

Olayların ardından CHP adına paylaşılan açıklamada, Yüksel’in adının anılmayıp “partimize atanmış il başkanı” şeklinde takdim edildiği, diğer siyasi temsilcilerin ise isim ve unvanlarıyla tanıtıldığı savunuldu. Bu tutum, siyasi nezakete ve kurumsal saygıya aykırı olarak nitelendirildi.

Açıklamada, siyasi ve toplumsal sorumluluk taşıyan kişilerin bütün siyasi kurumlara eşit mesafede durması gerektiği vurgulanarak, yaşananlara yönelik tepkilerin örgütün kurumsal kimliğine sahip çıkmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Metin Yarım’ın kamuoyu önünde özür dilemesi ve görevinden istifa etmesi istenen açıklamada, CHP örgütlerinin emeğinin ve kurumsal kimliğinin yok sayılamayacağı belirtildi.

Sivas, Sivas Tanıtım Günleri, Maltepe, CHP

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram