Reklam
Reklam


  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta KPSS Heyecanı! Küpe Krizi ve Kimlik Şoku!

Sivas’ta KPSS Heyecanı! Küpe Krizi ve Kimlik Şoku!



şoku
Haber Ajansı - İHA

Küpe Krizi ve Kimlik Şoku.. Sivas'ta gerçekleştirilen 2026 KPSS Ortaöğretim sınavında adayların yaşadığı son dakika telaşı dikkat çekti. Sınava yetişmek için son anda binaya gelen kadın aday, küpelerini çıkaramayınca polis ve görevliler yardımına koştu. Bir başka aday ise kimlik kartı yerine ehliyet getirdiği için sınava alınmadı. Yaşanan olaylar sınav merkezlerinde hareketli dakikalara neden oldu.

Sivas'ta KPSS Heyecanı! Küpe Krizi ve Kimlik Şoku!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu, Sivas dahil Türkiye genelinde gerçekleştirildi. Kamu personeli olma hayaliyle sınava hazırlanan milyonlarca aday, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine akın etti.

Türkiye genelinde 2 milyon 985 bin 438 adayın başvurduğu sınav, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da düzenlendi. Toplam 254 sınav merkezinde, 9 bin 632 bina ve 167 bin 820 salonda gerçekleştirilen sınavda adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden 120 soru yöneltildi. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 130 dakika süre verildi.

Sivas'ta ise sınav öncesinde yaşanan iki ayrı olay dikkat çekti. Sınav binasına son dakikalarda yetişen kadın aday, üst araması sırasında küpeleri nedeniyle girişte sorun yaşadı. Görevliler tarafından küpelerini çıkarması istenen aday, takılarını çıkarmakta zorlanınca görevli memur ve polis yardımına yetişti.

Sınav binasına giriş süresinin dolmasına kısa bir süre kala yaşanan telaş, görevlilerin yardımıyla sona erdi. Küpeleri çıkarılan kadın aday, güvenlik kontrolünden geçerek zamanında sınav binasına girmeyi başardı.

Bir başka aday ise sınava giriş için gerekli kimlik belgesini yanında getirmediği için büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kimlik kartı yerine sürücü belgesiyle sınav merkezine gelen aday, görevliler tarafından binaya alınmadı.

Ehliyetin kamu kurumlarında kimlik yerine kullanılabildiğini belirterek duruma tepki gösteren aday, sınava girişine izin verilmemesi üzerine görevlilere sitem etti. Yaşadığı duruma öfkelenen aday, "Sınava girmeyeceğim" diyerek sınav merkezinden ayrıldı.

ÖSYM'nin sınav kuralları gereğince adayların sınava giriş belgesiyle birlikte kabul edilen geçerli kimlik belgelerinden birini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sürücü belgesi ise KPSS'ye girişte geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmiyor.

Sivas'ta yaşanan bu iki olay, sınav öncesinde kimlik belgelerinin kontrol edilmesinin ve yasaklı eşya kurallarına dikkat edilmesinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Saat 12.25'te sona eren KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları 19 Kasım 2026 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin resmî sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenebilecek.

Sivas, KPSS Ortaöğretim, ÖSYM, Sınav Heyecanı

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram