Reklam
> Reklam


  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Erdoğan: Türkiye’nin Kılına Zarar Gelmemesi İçin Çalışıyoruz!

Erdoğan: Türkiye’nin Kılına Zarar Gelmemesi İçin Çalışıyoruz!



çalışıyoruz
Haber Merkezi

Türkiye'nin Kılına Zarar Gelmemesi İçin Çalışıyoruz.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Muhtarlar Günü Buluşması programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin çevresinde yaşanan krizlere dikkat çeken Erdoğan, ülkenin güvenliğini korumak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Türkiye'nin kılına zarar gelmemesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” mesajını verdi.

Erdoğan: Türkiye'nin Kılına Zarar Gelmemesi İçin Çalışıyoruz!

Ankara'da gerçekleştirilen programa Türkiye'nin farklı illerinden muhtarlar katıldı. Konuşmasına muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahalle ve köylerde vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi üstlenen muhtarların önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin milletin evi olduğunu vurgulayan Erdoğan, muhtarlarla kurdukları güçlü bağı her zaman koruduklarını söyledi. Görev süresi boyunca Türkiye'nin dört bir yanından 40 bini aşkın muhtarla bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan, bu toplantılarda vatandaşların taleplerini dinlediklerini, sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm yolları geliştirdiklerini ifade etti.

Muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi için çeşitli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, muhtarların çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hizmet binalarının oluşturulması ve vatandaşlara daha etkin hizmet sunulması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Muhtarların devletin imkânlarına daha kolay ulaşabilmesi için gerekli adımları attıklarını kaydetti.

Konuşmasında uluslararası gelişmelere geniş yer ayıran Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiğini, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının sürdüğünü ve Orta Doğu'da yeni gerilimlerin yaşandığını belirtti. İran, Yemen, Lübnan ve Suriye'deki gelişmelere değinen Erdoğan, Türkiye'nin çevresindeki krizlerin bölgesel istikrarı tehdit ettiğini ifade etti.

Suriye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde olumlu haberler aldıklarını ancak İsrail'in bölgede istikrarsızlık oluşturmaya çalıştığını savunan Erdoğan, Türkiye'nin çevresinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin bölgesel çatışmalar karşısında izlediği politikaya da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi çevremizdeki çatışmalardan uzak tuttuk. Tahriklere kapılmadık, tuzaklara düşmedik, provokasyonlara gelmedik” sözleriyle Türkiye'nin temkinli ve sağduyulu hareket ettiğini belirtti.

Muhtarların özlük haklarına ilişkin yapılan düzenlemeleri de anlatan Erdoğan, 2002 yılında 97 lira olan muhtarlık ödemelerinin 2026 yılı itibarıyla 28 bin liranın üzerine çıkarıldığını açıkladı. Muhtarların sosyal güvenlik primlerinin 2017 yılından bu yana devlet tarafından karşılandığını hatırlatan Erdoğan, enerji giderleri, hizmet binaları ve sosyal tesisler konusunda da önemli adımlar atıldığını söyledi.

Muhtar Bilgi Sistemi'nin hayata geçirilmesiyle muhtarların taleplerini elektronik ortamda iletebildiklerini belirten Erdoğan, kamu kurumlarıyla muhtarlar arasındaki iletişimin güçlendirildiğini ifade etti. Ayrıca yeni muhtarlık hizmet binalarının yapımı ve mevcut binaların iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Türkiye'nin birlik ve beraberliğini korumanın önemine dikkat çekerek, ülkenin güvenliği, kalkınması ve vatandaşların huzuru için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Muhtarların mahalle ve köylerde üstlendikleri sorumluluğun önemini bir kez daha hatırlatan Erdoğan, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Günü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram