Reklam
Reklam

  • ANASAYFA
  • BELEDİYE
  • Sivas Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine 6 Milyon 200 Bin TL’lik Dev Destek!

Sivas Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine 6 Milyon 200 Bin TL’lik Dev Destek!

bin


Haber Merkezi
Sivas Belediyesi'nden Amatör Spor Kulüplerine 6 Milyon 200 Bin TL'lik Dev Destek.. Sivas Belediyesi, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kentte faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine toplam 6 milyon 200 bin TL'lik destek sağladı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende kulüplere 3 milyon 200 bin TL değerinde spor malzemesi ve 3 milyon TL nakit yardım yapıldı.

Sivas Belediyesi'nden Amatör Spor Kulüplerine 6 Milyon 200 Bin TL'lik Dev Destek!

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, gençlerin gelişiminde sporun büyük önem taşıdığını belirterek amatör spor kulüplerine yönelik desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Sivas'ta amatör sporun gelişmesine katkı sağlamak ve gençlerin spor faaliyetlerine katılımını artırmak amacıyla önemli bir destek programı gerçekleştirildi. Sivas Belediyesi tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, kent genelinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine nakit yardım ve spor malzemesi desteği sağlandı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Yavuz, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Amatör spor kulüplerinin faaliyetlerini daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri amacıyla hazırlanan destek programında toplam 6 milyon 200 bin TL'lik kaynak kulüplerin kullanımına sunuldu. Bu desteğin 3 milyon 200 bin TL'lik bölümünü spor malzemeleri oluştururken, 3 milyon TL'lik kısmı ise nakit yardım olarak sağlandı.

Sivas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen destekle, amatör kulüplerin malzeme ihtiyaçlarının karşılanması ve sportif faaliyetlerini sürdürürken karşılaştıkları ekonomik yükün hafifletilmesi hedefleniyor.

Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, sporun yalnızca fiziksel gelişim açısından değil, gençlerin sosyal ve kişisel gelişimleri bakımından da önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Gençlerin sporla iç içe büyümesinin önemine dikkat çeken Başkan Uzun, amatör spor kulüplerinin bu noktada önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Uzun, belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Sivas'ta farklı branşlarda faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin desteklenmesinin, gençlerin sportif faaliyetlere katılımını artırmasının yanı sıra yeni sporcuların yetişmesine de katkı sağlaması bekleniyor.

Özellikle sınırlı bütçelerle faaliyetlerini sürdüren amatör kulüpler açısından nakit yardımların ve spor malzemesi desteğinin önemli bir ihtiyaç olduğu belirtilirken, sağlanan kaynakların kulüplerin çalışmalarına olumlu yansıması hedefleniyor.

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, amatör spor kulüplerine verilen desteğin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğini belirterek gençlerin spor yapabilecekleri imkânların geliştirilmesine önem verdiklerini dile getirdi.

Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen program, Sivas'ta sporun yaygınlaştırılması ve amatör kulüplerin güçlendirilmesi açısından önemli bir buluşmaya sahne oldu.

Sivas Belediyesi'nin sağladığı 6 milyon 200 bin TL'lik destekle birlikte kentte faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin çalışmalarını daha güçlü şekilde sürdürmesi ve genç sporcuların gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Sivas Belediyesi, Adem Uzun, Amatör Spor, Spor Kulüpleri

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram