
Özgür Özel’den Seçim Açıklaması. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin katılacağı seçimlere ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İzmir’in Gaziemir ilçesinde düzenlenen ilçe başkanlığı ön seçimine katılan Özel, partisinin birinci parti olamaması ve iktidara gelememesi durumunda genel başkanlık görevini bırakacağını söyledi.
Özgür Özel’den Seçim Açıklaması: “Birinci Parti Yapamazsam Görevi Bırakacağım”
Parti içi demokrasi, örgütlenme çalışmaları ve yönetim anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, Yeni Parti’de ilçe başkanından genel başkana kadar yöneticilerin üyelerin iradesiyle belirlenmesini hedeflediklerini ifade etti. Partinin kuruluşunda bu yönde söz verdiklerini belirten Özel, Gaziemir’de gerçekleştirilen ön seçimin de bu anlayışın bir parçası olduğunu söyledi.
Parti yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları için dönem sınırlaması getireceklerini açıklayan Özel, görevlerin belirli sürelerin ardından yeni isimlere devredilmesi gerektiğini savundu. Kendisinin ise “tek dönem” kuralıyla hareket edeceğini ifade eden Özel, “Eğer girdiğimiz herhangi bir seçimde partiyi iktidar yapmaz, birinci parti yapmazsam o gün görevi bırakacağım” dedi.
Özel, partisinin örgütlenme çalışmalarına ilişkin rakamları da paylaştı. Yeni Parti’nin üye sayısının 723 bine ulaştığını belirten Özel, 81 ilde ve 870 ilçede örgütlenmenin tamamlandığını söyledi.
Özgür Özel daha önce de genel seçimlere ilişkin benzer bir açıklama yapmıştı. 2024 yılında yaptığı değerlendirmede, partisinin ilk genel seçimde birinci parti ve iktidar olamaması halinde genel başkanlık görevinden ayrılacağını ifade etmişti.
Özgür Özel, Yeni Parti, seçim, siyaset
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





