
Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır.. AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, AK Parti’nin 25’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, partinin 14 Ağustos 2001’de başlayan siyasi yolculuğunu, 25 yıllık süreçte gerçekleştirilen çalışmaları ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini değerlendirdi.
Yusuf Tanrıverdi: “Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır”
Tanrıverdi, “Milletimizle çeyrek asır, Türkiye geleceğe hazır” mesajı verdi.
AK Parti’nin bundan tam 25 yıl önce, 14 Ağustos 2001’de “Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek yola çıktığını belirten Tanrıverdi, partinin siyasi istikrarsızlıkların, ekonomik krizlerin, vesayetin ve yasakların yaşandığı bir dönemde kurulduğunu ifade etti. AK Parti’nin yalnızca yeni bir siyasi parti olarak değil, milletin değişim iradesinin, demokrasi talebinin ve güçlü Türkiye idealinin temsilcisi olarak ortaya çıktığını kaydeden Tanrıverdi, kuruluşundan 15 ay sonra milletin AK Parti’yi tek başına iktidara taşıdığını hatırlattı.
3 Kasım 2002’den itibaren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin kapsamlı bir kalkınma, demokratikleşme ve atılım dönemine girdiğini ifade eden Tanrıverdi, “AK Parti olarak 25 yıldır yalnızca iktidarda bulunmadık. Milletimizin emanetini taşıdık, ülkemizin yükünü omuzladık, Türkiye’yi her alanda büyütmenin ve güçlendirmenin mücadelesini verdik” dedi.
AK Parti’nin 25 yıllık süreçte kapatma davaları, 27 Nisan e-muhtırası, Gezi olayları, 17-25 Aralık süreci, terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere birçok süreçle karşı karşıya kaldığını belirten Tanrıverdi, küresel ekonomik krizler, salgınlar, savaşlar ve 6 Şubat depremlerinin yol açtığı büyük yıkımla da mücadele edildiğini söyledi. Tanrıverdi, tüm bu süreçlerde milletle birlikte hareket ettiklerini ve Türkiye’nin istikametinin değiştirilmesine izin vermediklerini ifade etti.
“Terörsüz Türkiye” hedeflerine de değinen Tanrıverdi, devletin kararlı iradesi, güvenlik güçlerinin mücadelesi ve milletin birlik ve beraberliğiyle terörle mücadelede önemli kazanımlar elde edildiğini belirterek, bu sürecin şehitlerin hatırasına ve gazilerin fedakârlıklarına sahip çıkılarak birlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe taşınacağını söyledi.
Demokrasi ve temel haklar konusunda gerçekleştirilen düzenlemelere dikkat çeken Tanrıverdi, vesayetin siyaset üzerindeki etkisinin kaldırıldığını, temel hak ve özgürlüklerin alanının genişletildiğini, başörtüsü yasaklarının kaldırıldığını ve üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğinin giderildiğini ifade etti. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yılın ardından yeniden ibadete açılmasını da AK Parti döneminin önemli adımlarından biri olarak değerlendirdi.
Sağlıktan eğitime, sosyal politikalardan konuta kadar birçok alanda önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini belirten Tanrıverdi, şehir hastaneleri ve modern sağlık merkezlerinin hizmete sunulduğunu, 81 ilin üniversiteyle buluşturulduğunu ve TOKİ aracılığıyla milyonlarca vatandaşın konut sahibi yapıldığını kaydetti. Tanrıverdi, 6 Şubat depremlerinin ardından şehirlerin yeniden inşa edilmesi için de büyük bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi.
Ulaşım ve altyapı yatırımlarına da değinen Tanrıverdi; bölünmüş yollar, yüksek hızlı tren hatları, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve İstanbul Havalimanı gibi projelerin hayata geçirildiğini söyledi.
Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayiindeki gelişimine dikkat çeken Tanrıverdi, yerli otomobil Togg’un üretime geçirilmesinin yanı sıra İHA, SİHA, Bayraktar TB2, Akıncı, Anka, Kızılelma, HÜRJET, KAAN, ATAK, Gökbey, TCG Anadolu ve ALTAY tankı gibi yerli ve millî projelerle Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir konuma ulaştığını ifade etti.
Türkiye’nin ilk astronotunun uzaya gönderildiğini ve ilk yerli ve millî haberleşme uydusu Türksat 6A’nın uzayla buluşturulduğunu hatırlatan Tanrıverdi, Karadeniz doğal gazı, Gabar’daki petrol üretimi, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla enerjide bağımsızlık hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Ekonomik gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tanrıverdi, 2002 yılında 36 milyar dolar seviyesinde bulunan ihracatın 270 milyar doların üzerine çıkarıldığını belirterek, sanayici, esnaf, çiftçi ve girişimcilere verilen desteklerle yatırımların ve kalkınmanın 81 ile yayıldığını ifade etti.
Dış politikada Türkiye’nin kendi kararlarını alan, sahada ve masada güçlü bir ülke konumuna geldiğini belirten Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin uluslararası meselelerde görüşü aranan ve attığı adımlar yakından takip edilen ülkelerden biri haline geldiğini söyledi.
AK Parti’nin üye sayısına ilişkin de bilgi veren Tanrıverdi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının açıkladığı verilere göre partinin 11 milyon 709 bin 913 üyeye ulaştığını belirterek, “Bizim için her üyemiz yalnızca bir rakam değil, aynı ideale inanmış bir yol ve dava arkadaşıdır. AK Parti’nin asıl gücü binalardan, makamlardan veya unvanlardan değil, milletimizle kurduğu sarsılmaz gönül bağından gelmektedir” ifadelerini kullandı.
Partinin 25 yıllık süreçte elde ettiği başarıların gerçek sahibinin millet olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, kuruluşundan bugüne kadar farklı kademelerde görev yapan teşkilat mensuplarına teşekkür ederken, hayatını kaybeden dava arkadaşlarını da rahmet ve minnetle andı.
Önlerinde Türkiye Yüzyılı hedefinin bulunduğunu belirten Tanrıverdi, “Çeyrek asırlık birikimimizi geçmişin hatırası olarak değil, geleceğin güçlü temeli olarak görüyoruz. Önümüzde şimdi daha büyük hedefler, daha büyük sorumluluklar ve Türkiye Yüzyılı idealimiz bulunmaktadır. Terörsüz Türkiye kazanımını kalıcı hâle getiren, sivil ve özgürlükçü anayasasıyla demokrasisini güçlendirmiş, yüksek teknolojide öncü, ekonomide daha güçlü, enerjide ve savunmada tam bağımsız bir Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.
AK Parti’nin 25’inci kuruluş yıl dönümünün 81 ilde çeşitli programlarla kutlanacağını açıklayan Tanrıverdi, 14 Ağustos 2026 Cuma günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Başkent Millet Bahçesi’nde büyük bir buluşma gerçekleştirileceğini belirtti.
Tanrıverdi açıklamasını, “Aziz milletimizi, 25 yıllık eser, hizmet ve mücadele yolculuğumuzun gururunu paylaşmaya, Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde saflarımızı daha da sıklaştırmaya davet ediyoruz. İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle çeyrek asır, Türkiye geleceğe hazır” sözleriyle tamamladı.
AK Parti, Yusuf Tanrıverdi, Sivas, Türkiye Yüzyılı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




