Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Davut Gül: “Yıl Sonuna Kadar Başıboş Köpek Sorununu Bitireceğiz”

Davut Gül: “Yıl Sonuna Kadar Başıboş Köpek Sorununu Bitireceğiz”


sorununu



Haber Merkezi

Yıl Sonuna Kadar Başıboş Köpek Sorununu Bitireceğiz.. İstanbul Valisi Davut Gül, sahipsiz sokak köpeklerine yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Davut Gül: "Yıl Sonuna Kadar Başıboş Köpek Sorununu Bitireceğiz"

Başıboş köpek sorununun yıl sonuna kadar tamamen çözüme kavuşturulmasının hedeflendiğini belirten Gül, okullar açılmadan önce sorunun büyük ölçüde gündemden çıkarılmasını amaçladıklarını söyledi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında sahipsiz hayvanların toplanması, barınaklara alınması, kısırlaştırılması, aşılanması, rehabilite edilmesi ve sahiplendirilmesine yönelik çalışmaların İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda sürdüğünü hatırlatan Gül, Türkiye genelinde sahipsiz köpeklerin büyük bölümünün toplandığını ifade etti.

TGRT Haber'de katıldığı programda konuşan Davut Gül, İstanbul'da belediyelerin aynı performansı göstermediğine dikkat çekerek, "Her belediye hayvanlar konusunda aynı hassasiyette değil. Tamamını toplayan belediyelerimiz var, gayret gösterenler var. Ancak bu işin önemini henüz kavrayamayan belediyelerimiz de bulunuyor." dedi.

İstanbul'un iç içe geçmiş ilçelerden oluştuğunu vurgulayan Gül, bir belediyenin çalışmasının diğer belediyelerin yeterli adım atmaması halinde etkisini kaybedebileceğini belirterek, tüm belediyelerin eş zamanlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Gül, "En kötü senaryoda yılın sonuna kadar tüm sahipsiz hayvanlar toplanmış olacak. Biz ise okullar açılmadan bu konuyu büyük ölçüde gündemimizden çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeterli çalışma yürütmeyen belediyeler hakkında gerekli uyarıların yapıldığını da dile getiren Gül, bundan sonraki süreçte yasal mekanizmaların devreye gireceğini belirterek, "Üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonraki süreçte yargı mekanizması neyi gerektiriyorsa o uygulanacaktır." diye konuştu.

Davut Gül, Sokak Köpekleri, Sahipsiz Hayvanlar, İstanbul, Belediyeler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Prof. Dr. Necmi Güner 20.07.2026 18:18

TC SAĞLIK BAKANLIĞI: Kist hidatik olarak da adlandırılan kistik ekinokkoz; erişkin formunun köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanların ince bağırsaklarında yaşadığı echinococcus granulosus adı verilen parazitin larvalarının sebep olduğu zoonotik bir hastalıktır. Köpek dışkılarındaki parazit yumurtalarının ağız ve solunum yoluyla alınmasından sonra insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölüme yol açabilen kist hidatik ülkemizde hayvanlarda çok yaygındır ve ciddi ekonomik kayıplara yol açmaktadır.”
BUNUN ANLAMI, ÇOCUKLARINIZI VE KENDİNİZİ SADECE SOKAK KÖPEKLERİNDEN DEĞİL, AYRICA SOKAK KÖPEKLERİNİN SOKAKLARA BIRAKTIKLARI SİDİK VE BOKLARDAN DA KORUMANIZ GEREKMEKTEDİR!!!

Yanıtla
Prof. Dr. Necmi Güner 20.07.2026 17:59

TC SAĞLIK BAKANLIĞI: ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye’de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan ‘echinococcus granulosus’ parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor…!!!! Türkiye’de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. SON SÖZ! Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!

Yanıtla
Ömer Yılmaz 20.07.2026 14:27

Sorun iki ayaklı KÖPEK ler de

Yanıtla
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555