
Yazıcıoğlu Dosyasındaki Şüpheler Aydınlatılmadan Buna Kaza Demeyiz.. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada 19 kişinin tutuklanmasını değerlendirdi.
Mustafa Destici: "Yazıcıoğlu Dosyasındaki Şüpheler Aydınlatılmadan Buna Kaza Demeyiz"
Destici, dosyadaki tüm şüphelerin aydınlatılması gerektiğini belirterek, "Kusuru ve kastı olanlar ortaya çıkarılacak, hak edenler cezalarını alacak." dedi.
Bir dizi programa katılmak üzere Sivas'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Cemiyet Başkanlığı görevine seçilen Kemal Doğan'a hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyada yetkisizlik kararı vererek soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Destici, ilk operasyon kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini, bunlardan 25'inin gözaltına alındığını ve yürütülen soruşturma sonucunda 19 kişinin tutuklandığını hatırlattı.
Soruşturmada somut şüphelerin bulunduğunu dile getiren Destici, "Helikopterin kalkışından itibaren onu takip eden askeri uçaklar olduğu yönünde kanaatimiz var. İlk etapta bu durumun olmadığı söylendi ancak daha sonra radar kayıtları ve Hava Kuvvetleri'nden gelen bilgiler doğrultusunda bu takip teyit edildi. Bunun yanı sıra karbonmonoksit şüphesi, Adli Tıp raporlarındaki çelişkiler, arama kurtarma çalışmalarını etkilediği öne sürülen bilgi notları ve radarların bir süre devre dışı kalması gibi önemli şüpheler de dosyada yer alıyor." ifadelerini kullandı.
Destici, olayın arkasında örgütlü bir yapı olabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Biz başından beri bu şüpheler ortadan kaldırılmadan buna kaza demeyeceğimizi söyledik. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde soruşturma titizlikle yürütülüyor. Adalet Bakanlığı ve Faili Meçhulleri Araştırma Komisyonu da süreci takip ediyor. Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki hassasiyeti ortada. İnşallah süreç sonunda tüm şüpheler aydınlatılacak, kusuru ve kastı bulunanlar ortaya çıkarılarak hak ettikleri cezayı alacak." diye konuştu.
Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu, soruşturma, Sivas
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 19 kişinin tutuklanması konusunda yaptığı değerlendirmede, "Biz zaten başından itibaren şüpheler ortadan… pic.twitter.com/D9fWXBeYop
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 17, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




