
Oğuzhan Uğur Gözaltına Alındı.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında internet yayıncısı ve sunucu Oğuzhan Uğur gözaltına alındı.
Oğuzhan Uğur Gözaltına Alındı!
Soruşturmanın, deprem döneminde Ahbap Derneği adına toplanan bağışların kullanımına ilişkin iddialar doğrultusunda genişletildiği bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, 6 Şubat depremlerinin ardından yardım çalışmalarını koordine eden isimlerden biri olan Oğuzhan Uğur, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Uğur, ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Soruşturma kapsamında polis ekiplerinin Oğuzhan Uğur'un evinde de arama yaptığı öğrenildi. Yetkililerden gözaltı kararının ayrıntılarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın deprem dönemindeki bağış süreçleri ve mali hareketlere ilişkin incelemeleri kapsadığı belirtildi.
Oğuzhan Uğur, Ahbap Derneği'ne yönelik inceleme sürecinin kamuoyuna yansımasının ardından yaptığı açıklamada, devletin resmi kurumları dışında hareket etmemenin önemini gördüklerini ifade etmiş, süreçte herhangi bir usulsüzlük tespit edilmesi halinde sonuna kadar mücadele edeceklerini söylemişti.
Soruşturmaya ilişkin adli sürecin devam ettiği ve yetkililerden yapılacak resmi açıklamaların beklendiği öğrenildi.
Oğuzhan Uğur, Ahbap Derneği, gözaltı, deprem bağışları
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




