
Sivas'ta Duygulandıran Anlar.. Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde hayvanlarını otlatan bir vatandaş, boş bir su bidonunda mahsur kalan kaplumbağayı fark ederek kurtardı.
Sivas'ta Duygulandıran Anlar! "Fıstığım" Dediği Kaplumbağayı Ölümden Kurtardı!
"Fıstığım" diye sevdiği kaplumbağayı su birikintisine bırakan duyarlı vatandaşın o anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, Yıldızeli ilçesine bağlı Karakoç köyünde yaşandı. Hayvancılıkla uğraşan Serkan İlter, hayvanlarını otlattığı sırada otların arasında boş bir su bidonu fark etti. Bidondan gelen sesi duyan İlter, kontrol etmek için yaklaştığında dar ağızlı bidonun içerisinde mahsur kalan bitkin bir kaplumbağa ile karşılaştı.
Kendi imkanlarıyla bidondan çıkması mümkün olmayan kaplumbağayı dikkatlice kurtaran İlter, uzun süre susuz kaldığını düşündüğü hayvana su içirdi. Daha sonra "Fıstığım" diyerek sevdiği kaplumbağayı yakındaki su birikintisine bırakan İlter, onu yeniden doğal yaşam alanına kavuşturdu. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Yaşadığı olayı anlatan Serkan İlter, çevreye atılan plastik atıkların yaban hayvanları için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.
İlter, "Köyde hayvanlarımı otlatıyordum. Su bidonunun içerisinde bir kaplumbağa olduğunu gördüm. Büyük ihtimalle uzun süredir susuz kalmıştı. İnsanlardan plastik atıkları çevreye gelişi güzel atmamalarını istiyorum. Çünkü hayvanlar açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Kaplumbağayı hemen suya götürdüm. Susuzluktan ölmek üzereydi. Tüm vatandaşlardan doğaya karşı daha duyarlı olmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.
Serkan İlter'in örnek davranışı sosyal medyada da takdir toplarken, çevreye bırakılan plastik atıkların yaban hayatı üzerindeki olumsuz etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.
Sivas, Yıldızeli, Kaplumbağa, Çevre
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




