Reklam
Reklam

Kamuya 600 Personel Alımı! Sivas’a 12 Kişi!


kişi



Haber Merkezi

Kamuya 600 Personel Alımı.. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı sözleşmeli personel alımı kapsamında Türkiye genelinde toplam 600 personel istihdam edecek.

Kamuya 600 Personel Alımı! Sivas'a 12 Kişi!

Yayımlanan kontenjan dağılımına göre Sivas'a toplam 12 kişilik kadro ayrıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 300 yurt yönetim personeli ve 300 gençlik çalışanı alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 13-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı sistemi aracılığıyla yapılacak.

Kontenjan dağılımı incelendiğinde Sivas için toplam 12 kişilik kadro ayrıldığı görüldü. Alımlar, yurt yönetim personeli ve gençlik çalışanı kadrolarında farklı öğrenim şartlarına göre gerçekleştirilecek.

Adaylarda 2024 KPSS B Grubu P3 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranacak. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını tamamlamış bulunması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili şartlarını taşıması ve ilan edilen kadrolar için belirlenen öğrenim şartlarını sağlaması gerekiyor.

Başvuruların ardından, her kadro için ilan edilen kontenjanın üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar puan üstünlüğüne göre yerleştirilecek.

Başvuru işlemleri yalnızca Kariyer Kapısı üzerinden elektronik ortamda kabul edilecek. Şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular ise değerlendirmeye alınmayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas, Personel Alımı, KPSS

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555