Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • CHP’de Yeni Kriz İddiası! 50 İl Başkanının Daha Görevden Alınacağı Öne Sürüldü!

CHP’de Yeni Kriz İddiası! 50 İl Başkanının Daha Görevden Alınacağı Öne Sürüldü!

görevden




Haber Merkezi

50 İl Başkanının Daha Görevden Alınacağı Öne Sürüldü.. CHP'de kurultay tartışmalarının ardından parti içindeki gerilim sürerken, yeni bir kulis bilgisi daha gündeme geldi.

CHP'de Yeni Kriz İddiası! 50 İl Başkanının Daha Görevden Alınacağı Öne Sürüldü!

İddiaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, eylül ayına kadar genel merkeze karşı Özgür Özel'e destek veren 50 ila 60 il başkanını görevden almaya hazırlanıyor.

  1. Olağan Kurultay'ın ardından başlayan tartışmalar, mahkemenin verdiği mutlak butlan kararıyla yeni bir boyut kazandı. Kararın ardından önceki yönetimin yeniden göreve geldiği süreçte parti içinde görüş ayrılıkları derinleşti.

Disiplin Süreçleri Başladı

İddialara göre, genel merkeze karşı tavır aldığı öne sürülen bazı milletvekilleri hakkında disiplin süreci başlatıldı. Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Turan Taşkın Özer ve Burhanettin Bulut'un disipline sevk edildiği öne sürüldü.

Ayrıca Erzurum, Bursa ve Bitlis il başkanları ile eski Mardin, İstanbul ve Batman il başkanları hakkında da disiplin işlemlerinin başlatıldığı iddia edildi.

Eylül Ayına Kadar Kapsamlı Değişim Bekleniyor

Kulis bilgilerine göre, parti yönetiminin eylül ayına kadar il başkanlıklarında kapsamlı bir değişime gitmesi bekleniyor. Bu kapsamda en az 50 il başkanının görevden alınmasının planlandığı, sayının 60'a kadar çıkabileceği ileri sürülüyor.

Öte yandan, olası değişiklikler öncesinde birçok ilde yeni il başkanlığı için adaylık başvurularının yapılmaya başlandığı ve genel başkan yardımcılarına çok sayıda ismin müracaat ettiği ifade ediliyor.

Söz konusu iddialara ilişkin CHP Genel Merkezi tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, CHP Kurultayı, İl Başkanları, Siyaset, Ankara Kulisleri, Disiplin Süreci, Parti İçi Gelişmeler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555