
Atatürk'ün Sivas'a Gelişinin 107. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı.. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Haziran 1919'da Sivas'a gelişinin 107. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'a ve Cumhuriyet'e İlk Adım Anıtı'nda anma töreni düzenlendi.
Atatürk'ün Sivas'a Gelişinin 107. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı!
Hamidiye Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen törene Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Garnizon Komutanı ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeynel Abidin Alptekin, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, il protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.
Program, Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesi çelenklerinin anıta sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Millî Mücadele'nin kahramanları anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Şeref Defteri'ni imzaladı.
Düzenlenen programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanları bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.
Sivas, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 27 Haziran 1919, Millî Mücadele, Yılmaz Şimşek, Hamidiye Millet Bahçesi, Cumhuriyet, Anma Töreni
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




