Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Tokat’ta Yaşlı Kadını Dolandıran Şüpheliler Sivas Havalimanı’nda Yakalandı!

Tokat’ta Yaşlı Kadını Dolandıran Şüpheliler Sivas Havalimanı’nda Yakalandı!

yakalandı




Haber Merkezi

Tokat’ta Yaşlı Kadını Dolandıran Şüpheliler Sivas Havalimanı’nda Yakalandı.. Tokat’ta kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtarak yaşlı bir kadını dolandıran 2 şüpheli, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu Sivas Havalimanı’nda yakalandı.

Tokat’ta Yaşlı Kadını Dolandıran Şüpheliler Sivas Havalimanı’nda Yakalandı!

Edinilen bilgilere göre olay, Tokat merkez Yeni Mahalle’de meydana geldi. 66 yaşındaki Güler E.’yi telefonla arayan şahıslar, kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli olarak tanıttı. Şüpheliler, yaşlı kadına adının bir suç olayına karıştığını ve evde bulunan para ile ziynet eşyalarının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yöntemle kadını ikna eden dolandırıcılar, İstanbul’dan karayoluyla Tokat’a gelerek yaşlı kadının evinden 1 tam, 5 yarım, 12 çeyrek altın ile 60 bin lirayı alıp kayıplara karıştı.

Sivas’a Kaçtıkları Belirlendi

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Güler E., durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri ve güzergâh analizleri üzerinde çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin Ö.A. (21) ve E.K. (24) olduğu tespit edildi. Şahısların dolandırıcılık olayının ardından karayoluyla Sivas’a geçtikleri ve buradan uçakla İstanbul’a gitmeye hazırlandıkları belirlendi.

Sivas Havalimanı’nda Yakalandılar

Polis ekiplerinin koordineli çalışması sonucu iki şüpheli, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda yaşlı kadından alınan para ve ziynet eşyalarının tamamı ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Ayrıca şüphelilerin üzerinde 2 adet sahte 50 Amerikan doları da bulundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yetkililer, vatandaşları telefonla kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Sivas, Tokat, Dolandırıcılık, SivasHavalimanı, Polis, Asayiş, MİT, Altın, Operasyon, SonDakika

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555