
Bu Gidişle Sandıkta Daha Çok Tokat Yersiniz.. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan CHP'ye Sert Eleştiriler! Bu Gidişle Sandıkta Daha Çok Tokat Yersiniz!
CHP'de yaşanan iç tartışmaları değerlendiren Erdoğan, muhalefete sert eleştiriler yöneltti.
Hafta sonu gerçekleştirilen ara seçimlerde Cumhur İttifakı'nın önemli başarı elde ettiğini belirten Erdoğan, vatandaşların sandığa yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Seçim sonuçlarının ardından muhalefetin sessizliğe büründüğünü söyleyen Erdoğan, "CHP kendisini dev aynasında görüyor. Ama sandık sonuçlarının gelmesiyle hepsi birden ortalıktan kayboldu. Daha düne kadar avazı çıktığı kadar bağıranların sesi soluğu çıkmaz oldu" dedi.
"Sandıkta Daha Çok Tokat Yersiniz"
CHP yönetimine yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bu kafayla giderseniz sandıkta daha çok tokat yersiniz" ifadelerini kullandı.
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı sonrasında yaşanan tartışmalara da değinen Erdoğan, kurultaya ilişkin iddiaların CHP'liler tarafından yargıya taşındığını belirterek, "Kurultayı yapan da, şaibe iddialarını ortaya atan da, bu iddiaları belgeleriyle mahkemeye götüren de CHP'lilerdir" dedi.
"CHP'deki Tartışmaların Tarafı Değiliz"
Partisinin CHP içerisindeki tartışmaların tarafı olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Toplumsal barışa, kamu düzenine ve siyaset kurumuna zarar vermediği sürece CHP'deki anafor bizi ilgilendirmiyor. Koltuk ve salon kapmaca savaşının tarafı değiliz ve olmayacağız" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin kendi iç meselelerini demokratik olgunluk içerisinde çözmesi gerektiğini belirterek, yaşanan gerilimlerin TBMM'nin itibarına zarar vermemesi gerektiğini söyledi.
Muhalefetin ülkeye katkı sunacak bir anlayış geliştirmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Tembel muhalefetten, vizyonsuz muhalefetten, kavgalı muhalefetten ne bu ülkeye ne de bu millete hiçbir fayda gelmez. Türkiye'nin güçlü bir iktidar kadar güçlü ve vizyon sahibi bir muhalefete de ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.
Uluslararası Organizasyonlara Dikkat Çekti
Konuşmasının devamında Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı uluslararası organizasyonlara da değinen Erdoğan, Temmuz ayında Ankara'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'nin büyük önem taşıdığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi ile Antalya'da gerçekleştirilecek COP31 İklim Zirvesi'nin de Türkiye'nin uluslararası görünürlüğüne önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti, CHP, TBMM
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




