
İsrail’in Lübnan Saldırılarında En Az 13 Kişi Hayatını Kaybetti...İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği son saldırılarda aralarında kadın, çocuk, asker ve kurtarma görevlilerinin de bulunduğu en az 13 kişi yaşamını yitirdi.
İsrail’in Lübnan Saldırılarında En Az 13 Kişi Hayatını Kaybetti!
Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in ateşkese rağmen düzenlediği saldırıların bilançosunun netleştiği bildirildi.
Açıklamaya göre Nebatiye kentinde gerçekleştirilen saldırıda, 2 sivil savunma görevlisi dahil 5 kişi hayatını kaybetti. Cebhit bölgesine düzenlenen saldırıda ise 1 asker ve 1 Suriye vatandaşı dahil olmak üzere 4 kişinin öldüğü belirtildi.
Bint Cebeil’e yönelik saldırıda da 1 çocuk ve 1 kadın dahil 4 sivilin yaşamını yitirdiği aktarıldı.
İsrail’in, 17 Mayıs’a kadar devam etmesi beklenen ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyine yönelik hava saldırıları düzenlediği ifade edildi.
Saldırıların ardından bölgede gerilim yeniden yükselirken, yaşanan can kayıpları uluslararası kamuoyunda da dikkat çekti.
İsrail, Lübnan, hava saldırısı, ateşkes, Orta Doğu
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




