
Saadet Partisi Kongresinin İptaline İlişkin Davada Karar Çıktı.. Saadet Partisi’nin 2024 yılında gerçekleştirilen 9. Olağan Büyük Kongresi’nin iptali istemiyle açılan davada mahkeme kararını verdi.
Saadet Partisi Kongresinin İptaline İlişkin Davada Karar Çıktı!
Ankara 37. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, kongrede usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla açılan dava reddedildi.
Davayı, eski Saadet Partisi Van İl Başkanı Mehmet Necip Yavuzer ve beraberindeki isimler açtı.
Davacılar, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Gaziantep’in de bulunduğu birçok il ve ilçede kongrelerin yasal süre içerisinde yapılmadığını öne sürdü. Bu nedenle kongrede oy kullanan bin 26 delegeden 789’unun delege niteliği taşımadığını iddia eden davacılar, kongrenin hukuka aykırı şekilde gerçekleştirildiğini savundu.
Duruşmada beyanda bulunan davacı avukatı, karşı tarafın sunduğu istinaf kararlarının siyasi partilerin kamusal denetimine ilişkin olduğunu belirterek, açılan davanın parti üyelerinin hak ve hukukuna yönelik olduğunu ifade etti.
Davalı Saadet Partisi avukatları ise davanın usul ve esas yönünden reddedilmesini talep etti. Savunmada, iddiaların seçim yargısının denetiminden geçtiği belirtilirken, siyasi partilerin denetiminin Anayasa Mahkemesi’nin görev alanında bulunduğu kaydedildi.
Tarafların beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, davanın reddine hükmetti.
Saadet Partisi, kongre, dava, Ankara, mahkeme
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




