
Madımak, Sivas’ta yeniden tezgahlardaki yerini aldı. Şiirlere ve türkülere konu olan madımak için kadınlar meralara çıkarken, zahmetli hasat süreci de başladı.
Sivas’ta Madımak Sezonu Açıldı! Kilosu 200 TL’ye Satılıyor!
Sivas ve çevre illerde sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan madımak, karların erimesi ve havaların ısınmasıyla birlikte doğada yeniden çıkmaya başladı.
Kadınlar, yabani otların arasından özenle seçtikleri madımağı jilet yardımıyla tek tek topluyor. Zahmetli şekilde toplanan madımak, pazarlarda kilosu 200 TL’den satışa sunuluyor.
Madımak Türküleri Eşliğinde Hasat
Madımak toplamak için bir araya gelen kadınlar, hem hasat yapıyor hem de madımak türkülerini seslendiriyor.
Kadınlar, madımağın özellikle yumurtalı mıhlamasını, çorbasını ve kavurmasını severek tükettiklerini belirterek, ürünün bağırsak sağlığı açısından da faydalı olduğunu ifade etti.
Toplanan madımakların yalnızca yemeklerde kullanılmadığı, aynı zamanda kurutularak veya konserve yapılarak gurbetçi akrabalara gönderildiği de belirtildi.
“Haziran Ortasına Kadar Sürecek”
Pazar esnafı Ethem Yıldız ise madımak sezonunun bu yıl hava şartları nedeniyle biraz geciktiğini söyledi.
Yıldız, “Önceden nisan ayında çıkıyordu ancak artık mayıs ayında çıkmaya başladı. Şu an yeni yeni pazara geliyor. Gurbetteki vatandaşlarımız geldikçe talep daha da artacak. Haziran ortasına kadar satışlarımız sürer” dedi.
Doğal ortamda yetişmesi ve zahmetli şekilde toplanması nedeniyle fiyatı yüksek olan madımak, Sivas mutfağının en özel lezzetleri arasında gösteriliyor.
Sivas, madımak, pazar, doğal ürün, yöresel lezzet
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




