
Koyulhisar’da 60 Yıllık Ustaya Ziyaret...Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde, geleneksel el sanatlarını yaşatan ustalara yönelik ziyaretler sürüyor.
Koyulhisar’da 60 Yıllık Ustaya Ziyaret!
Bu kapsamda Kaymakam Muhammed Hasan Kukuş, Yeşilyurt Köyü’nde soba ve çeşitli gereçler üreten usta Mustafa Bayram’ı ziyaret etti.
Yaklaşık 60 yıllık geçmişe sahip olan ustanın çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Kukuş, geleneksel zanaatların korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Ziyaret sırasında usta Bayram ile sohbet eden Kukuş, yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.
El emeğine dayalı üretimin kültürel miras açısından büyük değer taşıdığını ifade eden Kukuş, usta Mustafa Bayram’a çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Sivas, Koyulhisar, el sanatları, zanaat, ziyaret



Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




