
Adalet Bakanı Gürlek’ten Gülistan Doku soruşturmasıyla ilgili açıklama.. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Tunceli’de 2020 yılında kaybolan Gülistan Doku dosyasına ilişkin yürütülen soruşturma hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gürlek, dosya kapsamında yeni gelişmeler yaşandığını ve sürecin titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.
Adalet Bakanı Gürlek’ten Gülistan Doku soruşturmasıyla ilgili açıklama!
Bakan Gürlek, kayıp ve faili meçhul dosyalar için özel bir birim kurulduğunu hatırlatarak, Gülistan Doku soruşturmasının da bu kapsamda yeniden ele alındığını ifade etti.
Soruşturma çerçevesinde yurt dışına çıktığı belirlenen Umut Altaş hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını açıklayan Gürlek, “Önemli bir şahıs, iadesini istiyoruz” dedi. Sürecin uluslararası boyutta sürdüğünü belirten Gürlek, ABD makamlarıyla da yazışmalar yapıldığını aktardı.
Gülistan Doku dosyasının yanı sıra Rojin Kabaiş soruşturmasına da değinen Bakan Gürlek, bu dosyada da teknik incelemeler için özel ekip kurulduğunu ve bazı yeni bulgulara ulaşılabileceğini ifade etti.
Soruşturma kapsamında bazı iddialar ve tanık beyanlarının da değerlendirildiği, ancak tüm süreçlerin yargı mercileri tarafından yürütüldüğü belirtildi.
Adalet Bakanlığı, hem Gülistan Doku hem de benzer dosyalarda çalışmaların çok yönlü şekilde devam ettiğini ve resmi sonuçlar dışında yapılan yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguluyor.
Gülistan Doku, Akın Gürlek, Tunceli, soruşturma, adalet, gündem
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




