
Ataşehir Belediyesi’ne Yolsuzluk Operasyonu 5 Şüpheli Sağlık Kontrolünden Geçirildi...İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Ataşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.
Ataşehir Belediyesi’ne Yolsuzluk Operasyonu 5 Şüpheli Sağlık Kontrolünden Geçirildi!
Başsavcılık tarafından ihale, imar ve iskân işlemlerinde “rüşvet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma” suçlarının işlendiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 17 Nisan’da 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 18 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Gözaltına alınanlar arasında Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, belediye başkan yardımcıları, müdürler, belediye çalışanları ve bazı firma sahiplerinin de bulunduğu öğrenildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden 5’i sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık işlemlerinin ardından şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında MASAK raporları ve HTS kayıtlarının incelendiği, yapı ruhsatı ve iskân işlemleri karşılığında rüşvet alındığına dair bulgulara ulaşıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, belediye içerisindeki bazı yetkililer arasında rüşvetin paylaştırıldığına yönelik tespitlerin yapıldığı ifade edildi.
Operasyon kapsamında 2 şüphelinin firari olduğu ve yakalanmalarına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.
İstanbul, Ataşehir, operasyon, yolsuzluk, gözaltı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




