
Üsküdar Belediyesi’ne Rüşvet Operasyonu.. İstanbul’da Üsküdar Belediyesi bünyesinde yürütülen yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde rüşvet iddialarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. İstanbul ve Yalova’da 30 ayrı adrese eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda toplam 20 şüpheli gözaltına alındı.
Üsküdar Belediyesi’ne Rüşvet Operasyonu! 20 Şüpheli Gözaltına Alındı!
Soruşturma kapsamında, belediye iştiraki Kent A.Ş. üzerinden yürütülen bir sistemle yapı ruhsatı süreçlerinin resmi prosedürlerin dışına çıkarıldığı iddia edildi. Yapılan incelemelerde, şirket yöneticisinin resmi yetkisi bulunmamasına rağmen süreçlerde aktif rol aldığı ve bazı ortamlarda “başkan yardımcısı” olarak tanıtıldığı öne sürüldü.
Renk Kodlu Sistem İddiası
Dosyada yer alan bilgilere göre, ruhsat başvurularının değerlendirilmesinde Excel tabloları üzerinden oluşturulan bir sistem kullanıldı. Bu sistemde;
- Mavi: Anlaşma sağlanan dosyalar
- Kırmızı: İşlem yapılmayacak başvurular
- Yeşil: Henüz görüşülmeyen dosyalar
- Turuncu: Karar aşamasındaki başvurular
şeklinde sınıflandırma yapıldığı iddia edildi.
Ayrıca, ruhsat süreçlerinde belediyenin ilgili birimleri yerine Kent A.Ş. üzerinden müteahhitlerle görüşmeler yapıldığı ve işlemlerin talep edilen ödemelere göre şekillendirildiği öne sürüldü. Benzer uygulamaların iskan süreçlerinde de gerçekleştirildiği, teknik eksikliklerin ise menfaat karşılığında giderildiği iddialar arasında yer aldı.
Gözaltına Alınan İsimler
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler şu şekilde sıralandı:
- Filiz Deveci – Belediye Başkan Yardımcısı
- Nazım Akkoyunlu – Kent A.Ş. Genel Müdürü
- Barkın Ege Tekkökoğlu – Kent A.Ş. Mimarı
- Özgür Ceylan – Kent A.Ş. Mimarı
- Hakan Yavuz – Yapı Kontrol Saha Şefi
- Ahmet İşman – İş takipçisi
- Veysel Köse – İş takipçisi
- Ceyhan Han – İş takipçisi
- Burçin Çevik – İş takipçisi
- Yasin Karabaş – İş takipçisi
- Engin Araz – Müteahhit
- Sinan Sarıoğlu – Müteahhit
- Kadir Karadağ – Müteahhit
- Ufuk Gündüz – Müteahhit
- Eyüp Meriç – Müteahhit
- Murat Armağan – Müteahhit
- Hakan Mansız – Müteahhit
- Erdem Alkan – Müteahhit
- Yılmaz Kozan – Müteahhit
- Mehmet Atilla Güneri – Müteahhit
Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü, yeni gözaltıların olabileceği ve elde edilecek deliller doğrultusunda dosyanın genişleyebileceği ifade edildi.
Üsküdar Belediyesi, rüşvet operasyonu, İstanbul, gözaltı, imar ruhsatı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




